<<
>>

БЛАГОДАРСТВЕННЫЕ МОЛИТВЫ И БЛАГОДАРЕНИЕ ПО ДАРОВАНИИ ИСЦЕЛЕНИЯ И О ПОЛУЧЕНИИ ПРОШЕНИЯ И О ВСЯКОМ БЛАГОДЕЯНИИ БОЖИЙ (Из чина благодарственных молитв)

Псалом 117

Исповедайтеся Господеви, яко Благ, яко в век милость Его. Да рсчетубо дом Израилев: яко Благ, яко в век милость Его. Да речстубодом Ааронь: яко Благ, яков век .милость Его. Дарекут убо вси, боящийся Господа: яко Благ, яко в век милость Его.

От скорби призвах Господа, и услыша мя в пространство. Господь мне Помощник, и не убоюся, что сотворит мне человек. Господь мне Помощник, и аз воззрю на враги моя. Благо есть надеятися на Господа, нежели надеятися на человека. Благо есть уповатй на Господа, нежели уповатй на князи. Вси языцы обыдоша мя, и именем Господним противляхея им, обышедше обыдоша мя, и именем Господним противляхея им, обыдоша мя, яко пчелы сот, и разгорешася, яко огнь в тернии, и именем Господним про- тивЛяхся им. Отриновен превратихся пасти, и Господь прият мя. Крепость моя и пение мое Господь, и бысть ми во спасение. Глас радости и спасения в селениих праведных: десница Господия сотвори силу, десница Господня вознесе мя, десница Господия сотвори силу. Не умру, но жив буду, и повем дела Господня. Наказуя наказа мя Господь, смерти же не предаде мя. Отверзите мне врата правды, вшед в ня исповемся Господеви. Сия врата Господня, праведнии внидут в ня. Исповемся Тебе, яко услышал мя еси, и был еси мне во спасение. Камень, егоже небрегоша зиждущий, сей бысть во главу угла: от Господа бысть сей, и есть дивен во очесех наших. Сей день, егоже сотвори Господь, возрадуемся и возвеселимся вонь. О Господи, спаси же, о Господи, поспеши же. Благословен грядый во имя Господне, благословихом вы из дому Господня. Бог Господь, и явися нам: составите праздник во учащающих до рог олтарсвых. Бог мой еси Ты, и исповемся Тебе, Бог мой еси Ты, и вознесу Тя. Испо- вемся Тебе, яко услышал мя еси, и был еси мне во спасение. Исповедайтеся Господеви, яко Благ, яко в век милость Его.

Из ектений

О еже милостивно нынешнее благодарение и мольбу нас, недостойных рабов Своих, в пренебесиый Свой жертвенник прияти и благоутробно помнловати нас. Господу помолимся. Господи, помилуй. О еже не возгнушатися благодарением пас, непотребных рабов своих, еже о приятых от Него благодеяни- их во смиренном сердце приносим; но яко кадило благовонное и всесожжение тучное благоприятно Ему да будет. Господу пот молимся. Господи, помилуй. О еже избавити Церковь Свою Святую (и рабов Своих, или раба Своего, имя) и всех нас от всякия скорби, гнева и нужды и от всех врагов видимых и невидимых, здравием же, долгоденствием, и миром, и Ангел Своих ополчением верных Своих всегда оградити. Господу помолимся. Господи, помилуй.

Тропарь, глас 4

Благодарни суще недостойнии раби Твои, Господи, о Твоих великих благодеяниих на нас бывших, славяще Тя хвалим, благословим, благодарим, поем и величаем Твое благоутробие, и рабски любовию вопием Ти: Благодетелю Спасе наш, слава Тебе,

Слава, глас 3

Твоих благодеяний и даров туне, яко раби непотребпии, сно- доблынеся, Владыко, к Тебе усердно притекающе, благодарение по силе приносим, и Тебе яко Благодетеля и Творца славяще, вопием: слава Тебе, Боже Прещсдрый.

И ныне, глас тойже: Богородице, Христианом Помощнице, Твое предстательство стяжавше раби Твои, благодарно Тебе вопием: радуйся, Пречистая Богородице Дево, и от всех бед пас Твоими молитвами всегда избави, Едина вскоре предстательствующая. .... . . .

Из ектений

Благодаряще со страхом и трепетом, яко раби непотребнии, Твоему благоутробию, Спасе и Владыко наш Господи, о Твоих благодеяниих, яже излиял еси изобильно нарабех Твоих, и припадаем, и славословие Тебе яко Богу приносим, и умиленно вопием: избави от всех бед рабы Твоя и всегда, яко милостив, исполни во благих желание всех нас, прилежно молимся Ти, услыши и помилуй. Господи, помилуй (трираза).

Якоже ныне милостивно услышал еси молитвы рабов Твоих, Господи, и явил еси на них благоутробие человеколюбия Твоего, сице и в ирсдняя не презирая, исполни во славу Твою вся благая хотения верных Твоих и яви всем нам богатую милость Твою, вся нам согрешения презирая, молимся Ти, услыши и помилуй. Господи,помилуй (три раза).

<< | >>
Источник: Антоний Церковный. Защита и лечение словом. Православные и народные методы / Антоний Церковный. —М.: ACT; Донецк: Сталкер,. — 318, [2] с: ил. — (Секреты деревенского знахаря).. 2005

Еще по теме БЛАГОДАРСТВЕННЫЕ МОЛИТВЫ И БЛАГОДАРЕНИЕ ПО ДАРОВАНИИ ИСЦЕЛЕНИЯ И О ПОЛУЧЕНИИ ПРОШЕНИЯ И О ВСЯКОМ БЛАГОДЕЯНИИ БОЖИЙ (Из чина благодарственных молитв):

  1. МОЛИТВЫ ОБ ИСЦЕЛЕНИИ ОТ РАЗЛИЧНЫХ БОЛЕЗНЕЙ
  2. МОЛИТВА О ИСЦЕЛЕНИИ БОЛЕЗНЕЙ НОГ
  3. Молитва об исцелении боляїцаго
  4. МОЛИТВА ВЕЛИКОМУЧЕНИКУ НИКИТЕ ПРИ ПОРЧЕ ДЕТЕЙ ОБ ИСЦЕЛЕНИИ ОТ РОДИМЦА
  5. Главные молитвы каждого православного человека Молитва Господня («Отче Наш»)
  6. МОЛИТВЫ ОТ ЗЕМЛЕТРЯСЕНИЯ Молитва 1-я
  7. Молитва святому апостолу Иоанну Богослову о совете и любви между мужем и женой
  8. Молитва к Господу
  9. Молитва
  10. Молитва 1-я ко Господу
  11. IX. СЛОВЕСНОЕ СЛУЖЕНИЕ (МОЛИТВА)
  12. Молитва