<<
>>

МОЛЕБЕН ОБ ИСЦЕЛЕНИИ БОЛЬНЫХ, ОДЕРЖИМЫХ ОТ ДУХОВ НЕЧИСТЫХ И СТУЖАЕМЫХ

Этот молебен читают, чтобы исцелиться от любых болезней и всякого зла, причиненного человеку в результате колдовского воздействия (порча на смерть, приворот, проклятие, постоянное невезение во всех начинаниях и пр.).

Его можно читать как самому больному, так и любому человеку за больного, если он не имеет возможности или не хочет его читать.

Прочитать молитву «Да воскреснет Бог».

Песнь

Грядите людие, поим песнь Христу Богу, разделынему море, и наставлынему люди, яже изведе из работы египетския, яко прославися.

Припев

Избави от бед, раба Твоего, яко милосерд.

Творче и избавителю мой и Господи, верных помощи, уско- ри избави мя от настоящий беды, раб Твой (раба Твоя) вопиет Тебе едине человеколюбче.

Наше един ведый неможение, от настоящия скорби, и содержащий пагубы предварив исхити, и спаси Спасе, раба Твоего (рабу Твою).

Ангельстии чииове невещественных сил, апостолы и мученики, умолите всех Владыку, от беды тяжчайшия избавити раба Твоего (рабу Твою).

Верных прибежище Приснодево, державная помоще, нас рабов Твоих: настоящия нужды раба Твоего (рабу Твою) молитвами избави, Владычице.

Песнь

Утверди нас в Тебе, Господи, древом у мерщвлей грех, и страх Твой всади в сердцах нас, поющих Тя.

Якоже древле Иакова, Твоего угодника, избавил еси Исаво- ва наваждения, тако избави раба Твоего (рабу Твою) от настоящия нужды, яко Человеколюбец.

Человеколюбче Спасе, призываю Тя в скорби сый и печали, не презри мя, раба Твоего: но подшися и избави мя, яко благб- утробен.

Едине блаже, едине благоутробне, едине щедре, и милостиве, молитвами святых Твоих, Твоего раба (Твою рабу) ущед- рив свободи.

Бога, егоже родила еси Чистая, моли со всеми ангелы и апостолы, со пророки же и мученики, от бед раба Твоего (рабу Твою) избавити.

Моление теплое, и стена необоримая, милости источниче, мирови прибежище, прилежно вопием Ти: Богородице Владычице, предвори и от бед избави раба Твоего (рабу Твою), едино вскоре предстательствующая.

Пришел еси от Девы, не ходатай пи Ангел, но сам Господи воплошея, и спасл еси сего мя человека. Тем зову Ти: слава силе Твоей, Господи.

Бурею бед люте колеблемаго Твоего раба (Твою рабу) Владыка, и пучиною скорбей ныне обуреваемого (-мую), к тишайшему пристанищу настави.

Оскорбляющй Твоего раба (Твою рабу), Христе, умножи- шася, и язык изостриша якоже обоюду острый меч: виждь убо Человеколюбче, и от неправедныя смерти избави Твоего раба (Твою рабу).

Архангели, власти, силы, и ангели, апостоли, мученицы, преподобний, и праведнии вси, молитеся о ныне все о окаяннобед- ствующем (-щей).

Всепетая человеком готовая помоще, дивия волнения искушений укроти, и под кров Твой прибегающаго раба Твоего (рабу Твою) спаси, Владычице.

Песнь

Света подателю, и веков творче Господи, во свете Твои повелений настави нас: разве бо Тебе иного Бога не знаем.

Езекиины иногда молитвы исполнивый, Господи, и мою исполни вскоре, едине Блаже, и спаси раба Твоего (рабу Твою) от всякаго озлобления.

Ангельскими руками верховнаго ученика, Господи, из темницы Божественною силою иногда изведый, избави Твоего раба (Твою рабу), люте бедствующа.

Ангельская воинства апостолов, пророков, собор же Бесславных мученик, преподобных, о сущем (-щей) в лютых, купно молитву сотворите.

Мати Христа Бога, ускори избавити вернаго (-ную) раба Твоего (рабу Твою) отлютыя нужды и беды, ныне нашедшия, да Тя славит сердцем и усты.

Песнь

В бездне греховней валяяся, неизеледную милосердия Твоего призываю бездну: от тли Боже мя возведи.

Китова чрево избавивый древле пророка Твоего, Владыко Господи, и Твоего раба (Твою рабу) избави, да верою и любо- вию славит Тя.

Даниила якоже избавил еси от львов Христе.

Избави от бесов лукавых ныне и мене, Твоего раба (Твою рабу), Владыко, и от нетления и смерти возведи.

Бедствующа (-щу) спаси раба Твоего (рабу Твою), Спасе, святых ангел молитвами, пророков, мучеников же и премудрых учеников Твоих моленьми.

Не презри люте обуреваемаго (-мую), и недоумением одер- жимаго (-мую), отроковице Твоего раба (Твою рабу), но обыч- не избави, прибегающего (-щую) под кров Твой, Пречистая.

К Богородице прилежно ныне притецем грешнии и смирсн- нии, и припадем, в покаянии зовуще из глубины души: Владычице, помози на ны милосерд овавши, подшися погибем от множества прегрешений, не отврати Твоя рабы тшы: Тя бо и єдину надежду имамы.

Песнь

Телу златому премудрыя дети не послужиша, и в пламень сами иоидоша, и боги их обругаша, среди пламене возопиша, и ороси я ангел: услышасяуже уст ваших молитва.

Якоже древле триех отроков от пещи огненныя избавил еси, избави щедре раба Твоего (рабу Твою), яко благ, молим Тя, находящий нужды и жжения, Владыко, нестерпимых искушений, яко да славит Тя.

Едине ведый нсмощ Христе человеческую, показавый в скор- бех утешения Человеколюбче, избави настоящия беды и раба Твоего (рабу Твою) поющаго (-щую): благословен Бог Отец наших.

Ангелов множество, апостолов, пророков, мучеников божественных, и праотец божественное собрание, благаго молите ныне, плач обратити в радость взывающаго (-ея); благословен еси Боже Отец наших.

Едина надежда и помощи верных Богородителыпще, потшися помози рабу Твоему (рабе Твоей), обуреваемому (-мей) скорбьми отвеюду, и недоумевающему (-щей), и в болезни сущему (-щей), и к Тебе прибегающему (-щей) в надежде душевной.

Песнь

В пещь огненную ко отроком еврейским снизшедшаго, и пламень в росу преложшаго Бога, пойте дела яко Господа, и превозносите во вся веки.

Павла и силы молитвы, якоже приял еси, и от уз тех избавил еси: и нас мнлостеве недостойных ныне вопиющих гласи услы- ши, и избави раба Твоего (рабу Твою) от тления же и смерти.

Не отврати от мене раба Твоего (рабы Твоея) Христе, лице Твое, яко скорблю, скоро услыши мя Спасе, и избави настоя- щия бури: нами вопиет Тебе раб Твой (раба Твоя) щедре.

Молитвами Боже, невещественных служителей и апостол, и мученик ликов, и священных пророк, преподобных, и праведных всех, избави Твоего раба (Твою рабу) от лютыя беды.

Пребежище христиан, помощнице в лютых обуреваемым, Всесвятая Дево, не презри Твоего раба (Твою рабу), бедами потопляемаго (-мую), и к державному Твоему прибегающего (-щую) ныне покрову.

Песнь

От Бога Бога слова, неизреченною мудростию прешедшаго, обновит Адама, ядию в тление падшаго люте: от святыя Девы неизреченно воплотившагося нас ради, верни единомудренно песньми величаем.

Скорбная Твоего раба (Твоея рабы) настоящия беды, обу- реванне многое и лютое претвори, Владыко, и преврати сего плач в радость всегдашнюю: да верою и любовию непрестанно величает Тя.

Твоего многаго благоутробия да не победит щедре, множество безмерных моих зол, но обычною Твоею милостию, нами Тебе взывает раб Твой (раба Твоя), спаси и избави мя, Христе, от вреда всяческаго, едине многомилостиво.

Пощади мене, Господи, пощади, егда судити ми имоши, и не осуди мене во огонь, ни яростию Твоею обличи мене, молит Тя Дева Тебе рождшая, Христе, ангел множество, и мучеников собрание.

Пресвятая Дево, со безплотными служители, и святыми ангелы, апостолы, пророки, мученики, и преподобными всеми, единаго преблагаго Бога молите избавится от озлобления рабу Его (рабе Его).

Вся ангелов воинства, предтече Господень, апостолов двое- надесятице, святии вси с Богородицею, сотворите молитву, во- еже спастися нам. Владычице и Мати Избавителя, приими моление недостойных раб Твоих, да ходатайствуеши к рождшемуся от Тебе. О Владычице мира! Буди ходатаица.

Господу помолимся. Господи, помилуй.

Во время чтения молитвы надо взять освященное в церкви масло (елей) и крестообразно помазать им свой лоб или лоб человека, над которым читаете заклинания.

Отче Святый, врачу душ и телес, пославый едииароднаго Твоего Сына, Господа нашего Иисуса Христа, всякий недуг исце- ляющаго и от смерти избавляющего, исцели и раба Твоего (рабу Твою) (имя больного) отобдержащия еготелесныя идушевныя немощи, и оживотвори его (ю) благодатию Христа Твоего; молитва Пресвятыя Владычице нашея Богородицы, и Присноде- вы Марии; предстательствы честных небесных сил безплотных; силою Честнаго и Животворящаго креста; честнаго славнаго пророка, Предтечи и Крестителя Иоанна; святых славных и все- хвальных апостолов; святых славных и добропобедных мучеников; преподобных и богоносных отец наших; святых и исцелителей безеребреников Космы и Дамиана, Кира и Иоанна, Пантелеймона и Ермолая, Сампсона и Диомида, Фокия и Ани- киты: святых и праведных богоотец Иоакима и Анны, и всех святых. Яко Ты еси источник исцелений Боже наш, и Тебе славу возсылаем, со единородным Твоим сыном, и единосущным Твоим Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

После прочтения молитвы помажьте елеем крестообразно свой лоб или лоб человека, над которым читаете заклинания. Во время помазания обязательно произнесите эти слова:

Изжени, Господи, беса лукавого сокрытого и гнездящегося в сердце моем (или его*).

'Его — имеется в виду человек, над которым вы читаете заклинание.

<< | >>
Источник: Антоний Церковный. Защита и лечение словом. Православные и народные методы / Антоний Церковный. —М.: ACT; Донецк: Сталкер,. — 318, [2] с: ил. — (Секреты деревенского знахаря).. 2005 {original}

Еще по теме МОЛЕБЕН ОБ ИСЦЕЛЕНИИ БОЛЬНЫХ, ОДЕРЖИМЫХ ОТ ДУХОВ НЕЧИСТЫХ И СТУЖАЕМЫХ:

  1. Одержимость
  2. Состояние аффективной одержимости
  3. СМЕСИ ДЛЯ ДУХОВ
  4. Оракул, или Деяния одержимого монаха
  5. Смеси для духов
  6. МОЛИТВЫ О ЗАЩИТЕ ОТ КОЛДОВСТВА И НЕЧИСТОЙ СИЛЫ
  7. ЧИСТОЕ И НЕЧИСТОЕ - ДВУСМЫСЛЕННЫЕ СИЛЫ
  8. ВЗАИМООБРАТИМОСТЬ ЧИСТОГО И НЕЧИСТОГО
  9. МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ ЧИСТОГО И НЕЧИСТОГО
  10. СОЦИАЛЬНОЕ РАСПРЕДЕЛЕНИЕ ЧИСТОГО И НЕЧИСТОГО
  11. МОЛИТВЫ ОБ ИСЦЕЛЕНИИ ОТ РАЗЛИЧНЫХ БОЛЕЗНЕЙ
  12. Об исцелении болящего
  13. МОЛИТВА СВЯЩЕННОМУЧЕНИКУ КИПРИАНУ О ПРОГИАНИИ И ЗАЩИТЕ ОТ ЛУКАВЫХ ДУХОВ, ЗЛЫХ ЛЮДЕЙ И ЖИВОТНЫХ, ПРОТИВ ВРЕДА СО СТОРОНЫ ВОЛШЕБНИКОВ
  14. ЭВОЛЮЦИЯ ПОНЯТИЙ ЧИСТОГО И НЕЧИСТОГО
  15. МОЛИТВА О ИСЦЕЛЕНИИ БОЛЕЗНЕЙ НОГ
  16. Молитва об исцелении боляїцаго