<<
>>

Молитва

Эту молитву надо читать каждый день во время кормления или поения лсивотных. Молитву читают не только для того, чтобы получить Божье благословение, пои для того, чтобы защитить животных от завистливых взлядов, всякого зла и различных болезней.

Владыко Господи Боже наш, власть имеяй всякия твари.

Тебе молимся, и Тебе просим, якоже благословил и умножил еси стада патриарха Иакова, благослови и стадо скотов сих раба Твоего (имя) иумножи, и укрепи, и сотвори е втысящы, и избавите от насилия диавола, и от иноплеменник, и от всякаго навета врагов, и воздуха смертнаго, и губительнаго недуга: огради е святыми ангелы Твоими, всякую немощь, всякую зависть, и искушение» чаровства же и волшебства, от действа находящыя диавольскаго, отгоняя от него; яко Твое есть царство и сила и слава Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Молитва бессребреникам и чудотворцам Косме и Дамиану Асийским

Оба брата изучали врачебное искусство и помогали не только людям, но и домашним животным во многих болезнях. Им молятся об исцелении и о защите животных от различных болезней.

К вам, святии безсребреницы и чудотворцы Космо и Дамиа- ие, яко к скорым помощником и теплым молитвенником о спасении нашем, мы, недостойнии, преклонше колена, прибегаем и, прииадающе, усердно вопием: не презрите моления нас, грешных, немощных, во многая беззакония впадших и по вся дни и часы согрешающих. Умолите Господа, да пробавит нам, недостойным рабом Своим, всликия и богатыя Своя милости, избавьте нас от всякия скорби и болезни, вы бо прияли есте от Господа и Спаса нашего Иисуса Христа неоскудную благодать исцелений, ради твердыя веры безмезднаго врачевания и муче- ническия кончины вашея. Паки, прииадающе, прилежно молим: испросите нам от Господа вся благополезная, яже в животе нашем временном, наипаче же ко спасению вечному належащая, да сподобимся молитвами вашими улучити кончину христианскую, безболезненну, непостыдну, мирну, и да избавимся от козней диавольских и вечныя муки, безконечнаго же и блажен- наго Царствия Небеснаго наследницы будем. Ей, угодницы Божий, не престайте молящеся за ны, с верою к вам притекаю- щия, аще бо по множеству грехов наших и несмы достойни милосердия вашего, обаче вы, вернии подражатели человеколюбия Божия суще, сотворите, да принесем плоды достойны покаяния и в вечный покой достигнем, хваляще и благословя- ще дивнаго во святых Своих Господа и Бога и Спаса нашего Иисуса Христа, и Пречистую Матерь Его, и ваше теплое заступление, всегда, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Молитва 2-я

О чудотворцы славнии, врачеве безмезднии, Космо и Дами- ане! Вы, от юности Христа Бога возлюбивше, не врачевания токмо искусство, но паче неоскудную благодать исцеления всяких недугов от Бога прияли есте: темже и нас, пред честною иконою вашею припадающих, скоро услышите. Юныя дети, вашея помощи во учении книжном просящия, молитвами своими наставите, да вашему житию ревнующе, не земное точию приобрящут, но паче во благочестии и правой вере непрестанно да лреспевают. На одре болезни лежащим в человечестей помощи отчаявшимся, к вам же тепле с верою и усердною молитвою прибегающим, исцеление болезней вашим милостив- ным чудодейственным посещением даруйте; такожде и от лютых недуг во уныние, малодушие и роптание пришедшия, данною вам от Бога благодатию в терпении утвердите и наставите, да уразумеют волю о них Божию святую и совершенную, и причастницы соделаются Божия спастильныя благодати. Братию святаго храма сего, вашему святому заступлению от Бога врученную, и всех к вам усердно прибегающих от болезней лютых невредимы сохраните, и от внезапныя смерти оградите, и мощным ходатайством вашим к Богу в правей вере тверды соблюдите, во благочестии же преспеюще, да с вами вкупе сподобятся в будущем веце присно воспевати и славити Всесвятое и Великолепое имя Отца и Сына и Святаго Духа во веки веков. Аминь.

<< | >>
Источник: Антоний Церковный. Защита и лечение словом. Православные и народные методы / Антоний Церковный. —М.: ACT; Донецк: Сталкер,. — 318, [2] с: ил. — (Секреты деревенского знахаря).. 2005

Еще по теме Молитва:

  1. Главные молитвы каждого православного человека Молитва Господня («Отче Наш»)
  2. БЛАГОДАРСТВЕННЫЕ МОЛИТВЫ И БЛАГОДАРЕНИЕ ПО ДАРОВАНИИ ИСЦЕЛЕНИЯ И О ПОЛУЧЕНИИ ПРОШЕНИЯ И О ВСЯКОМ БЛАГОДЕЯНИИ БОЖИЙ (Из чина благодарственных молитв)
  3. МОЛИТВЫ ОТ ЗЕМЛЕТРЯСЕНИЯ Молитва 1-я
  4. IX. СЛОВЕСНОЕ СЛУЖЕНИЕ (МОЛИТВА)
  5. ОСОБЫЕ МОЛИТВЫ О ЗДРАВИИ
  6. III. ДАР МОЛИТВЫ
  7. Молитва
  8. Молитва 1-я ко Господу
  9. МОЛИТВЫ НА БЛАГОСЛОВЕНИЕ И ЗАЩИТУ ЖИВОТНЫХ
  10. МОЛИТВЫ, ЧИТАЕМЫЕ В БОЛЕЗНЯХ И О БОЛЯЩИХ
  11. Молитвы ко Святым Божиим угодникам
  12. 17. О МОЛИТВЕ
  13. Молитва Ангелу-хранителю
  14. МОЛИТВЫ О СОХРАНЕНИИ (ЗАЩИТЕ) ОТ ДИАВОЛА
  15. Молитва 3-я
  16. Молитвы ко Господу Иисусу Христу
  17. Молитва от болезней ног Серафиму Саровскому, чудотворцу
  18. Пяточисленные молитвы