<<
>>

Молитва 3-я

Владыко Господи Иисусе Христе Боже наш, щедрот неисчерпаемый источниче, человеческая неизеледимая пучино, безмерный бездна долготерпения и благостыни, иже роду человеческому язвы же и раны полезно человеколюбия ради превосхожде-; ния наносяй, да еже ко греху наше неудержанное и скоротечное якоже некоею уздою.
Божественным Твоим содержиши страхом,' да не безчинно движется на Божественный образ: ниже душевному благородию зле досаждает, устави, молимся, страшное земли колебашге, и необычное сне ношение, еже ныне праведно на ны двигатися сей повелел еси, в воспоминание еже ко всякому греху чрез естество нашего стремления, и Твоего сего ради, еже от нас праведного обращения. Аще бо быхом мы Твоя повеления сохранили, и внутрь своих предел стали, не бы земля Твоему всесильному повелению повинующися, на ны двигалася бы. ныне естественного иедвижения изступивши и через естество сия движением поглотити пас имущи: и праведно, о праведне Господи, не бо творим повеления царствия Твоего; и не творящим не боимся праведного Твоего гнева на ны Владыко; но лукавое творим пред Твоими очнма, ненавидяще друг друга, за- виствующи друг другу, гневающеся друг на друга, любовь от- рииухом, братолюбие отвергохом, милостыню отложихом и сребролюбие возлюбихом; любостяжание облыбызахом и нейс- тязанис вознеповидехом: чревообъядение и сластолюбие возлюбихом пост же и воздержание не возжелахом: и просто реши всякую в Твою заповедь отринухом, Господи, и всякий грех со- деваем. Сих бо ради, яко же глаголет гнев Божий грядет па сыны непокоривыя, сия злобы нашея изводства, сие лукавых и нечистых наших деяний, еже друг к другу сбытие: сия ненависти и гордости и сокровенно, и яве бываемых беззаконий наших лютая исправления: смертоносный издеязвы наводящая, колебания земли, и трусы, и глады, и губительства, и супостат нахождения, и по сих нестерпимое оное и безконечное мучение. Но не предаждь нас до конца, имени ради Твоего Святаго, и да не пожрет нас живых земля, грех ради наших: да не покояния и обращения отщетимся времене окоянии; аще бо и многожды покаяние обещахом и многожды Тебе Богу нашему солгахом. Тем же и посещению неплодныя смоковницы осудил еси, земли цело повелел покрыта нас. Но еще и ныне долготерпи, о Человеколюбивый Землсдельче! Нехотяй смерти грешнаго, но еже обратитсся и живу быти ему, иже семьдесят крат седьмерицею прощати братиям повелеваяй, прости грехи не погуби малое Твое стадо сие, страхом сокрушенное и плачем смиренное, и земли колебанием смятенное, и недоуменное отсюду, но помяни долготерпеливе, щедроты Твоя и милости Твоя: помяни яко прилежно надлежит помышление человека на лукавая от юности его, и никто же чист есть от скверны пред Тобою. Да и ныне неизреченную благостышо восприсмлюще, благодарим о всех славных и страшных дслех твоих, яже сотворил еси и твориши с недостойными нами, по неизеледимей пучине человеколюбия Твоего: благодатию Безначального Твоего Отца и Животворящего Твоего Духа, молитвами и моленъми Пречистая Твоея Матери и всех Святых Твоих. Аминь.

Апостол

(Читают во время землетрясениям сохранении жизни.) Прокимен, глас 8

Господи, да не яростию Твоею облечиши мене. Стих: Не отврати лица Твоего от отрока Твоего. Апостол к Евреям, зачало 331 от полу. Братия, его же любит Господь, наказует биет же всякого сына, его же приемлет. Аще наказание терпите, якоже сыновом

обретается вам Бог, который бо есть Сын, Его же не наказует Отец: аще же без наказания есть ему же причастницы быша вси, ибо прелюбодейцы есте, а не сынове. В сим, плоти нашей отца имехом наказателя, и срамляхомся: не много ли паче повинем- ся Отцу Духовном, и живи будем.

МОЛИТВА О ЗАЩИТЕ ПРОТИВ СУПОСТАТОВ

Господи Боже наш, послушавый Моисея, простерта к Тебе руце, и люди Израелевы укрепивый на Амалика, ополчивый Иисуса Навипа на брань и повелевый солнцу стати: Ты и ныне, Владыко Господи, услыши нас, молящихся Тебе; сохрани воинство Его; поели Ангела Твоего Укрепляюща их; подаждь им вся яже ко спасению прошения; брани умири и мир утверди. Поели, Господи, невидимо десницу Твою, рабы Твоя заступающую во всех; а имже судил еси положити на брани души своя за веру, и отечество, тем прости согрешения их, и в день правед- наго воздания Твоего воздай венцы нетления; яко Твоя Держа ва, Царство и Сила от Тебе помощь вси приемлем, на Тя уповаем, и Тебе славу возсылаем, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

МОЛИТВА ПЕРЕД СРАЖЕНИЕМ О ЗАЩИТЕ ЖИЗНИ И ПОМОЩИ

Спаситель мой! Ты положил за нас душу Свою, дабы спасти нас; Ты заповедал и нам полагать души свои задруги наша и за ближних наших. Радостно иду я исполнити святую волю Твою и положити жизнь свою за отечество. Вооружи мя крепостию и мужеством на одоление врагов наших, и даруй ми умрсти со твердою верою и надеждою вечной блаженной жизни во Царствии Твоем. Мати Божия! Сохрани мя под покровом Твоим. Аминь.

Да воскреснет Бог и расточатся врази Его, и да бежат от лица Его ненавидящий Его. Яко исчезает дым, да исчезнут; яко тает воск от лица огня, тако да погибнут грешницы от лица Божия; а праведницы да возвеселятся. Господь Бог благословен, поспс- шит нам Бог спасения наших. Дивен Бог во святых Своих, Бог Израилев, Той даст силу и державу людям Своим. Аминь.

<< | >>
Источник: Антоний Церковный. Защита и лечение словом. Православные и народные методы / Антоний Церковный. —М.: ACT; Донецк: Сталкер,. — 318, [2] с: ил. — (Секреты деревенского знахаря).. 2005

Еще по теме Молитва 3-я:

  1. Главные молитвы каждого православного человека Молитва Господня («Отче Наш»)
  2. БЛАГОДАРСТВЕННЫЕ МОЛИТВЫ И БЛАГОДАРЕНИЕ ПО ДАРОВАНИИ ИСЦЕЛЕНИЯ И О ПОЛУЧЕНИИ ПРОШЕНИЯ И О ВСЯКОМ БЛАГОДЕЯНИИ БОЖИЙ (Из чина благодарственных молитв)
  3. МОЛИТВЫ ОТ ЗЕМЛЕТРЯСЕНИЯ Молитва 1-я
  4. IX. СЛОВЕСНОЕ СЛУЖЕНИЕ (МОЛИТВА)
  5. ОСОБЫЕ МОЛИТВЫ О ЗДРАВИИ
  6. III. ДАР МОЛИТВЫ
  7. Молитва
  8. Молитва
  9. Молитва 1-я ко Господу
  10. МОЛИТВЫ НА БЛАГОСЛОВЕНИЕ И ЗАЩИТУ ЖИВОТНЫХ
  11. МОЛИТВЫ, ЧИТАЕМЫЕ В БОЛЕЗНЯХ И О БОЛЯЩИХ
  12. Молитвы ко Святым Божиим угодникам
  13. 17. О МОЛИТВЕ
  14. Молитва Ангелу-хранителю
  15. МОЛИТВЫ О СОХРАНЕНИИ (ЗАЩИТЕ) ОТ ДИАВОЛА