<<
>>

МОЛИТВА АНГЕЛУ-ХРАНИТЕЛЮ

Тропарь, глас 6

Ангеле Божий, Хранителю мой святый, живот мой соблюди во страсе Христа Бога, ум мой утверди во истинней пути и к любви горней уязви душу мою, да, тобою направляем, получу от Христа Бога велию милость.

Молитва

Ангеле Божий, хранителю мой святый, на соблюдение мне от Бога с Нсбесе данный, прилежно молю тя: ты мя днесь просвети.

И от всякаго зла сохрани, ко благому деянию настави, и на путь благи йнаправи. Аминь.

МОЛИТВА ПРАВЕДНЫМ ИОАКИМУ И АННЕ, РОДИТЕЛЯМ ПРЕСВЯТОЙ БОГОРОДИЦЫ (в супружеском неплодстве)

(9/22 сентября)

О приснославнии Христовы праведницы, святии богоотцы Иоакиме и Анно, предстоящий Небесному Престолу великаго Царя и велие дерзновение к Нему имущий, яко от преблагосло- венныя Дщере вашея, Пречистыя Богородицы и Приснодевы Марии, воплотитися изволившему! К вам, яко многомощным предстателем и усердным о нас молитвенникам, прибегаем мы, грешнии и недостойнии. Молите благость Его, яко да отвратит от нас гнев Свой, по делом нашим праведно на ны движимый и да безчислснная прегрешения наша презрев, обратит нас на путь покаяния, и на стези заповедей Своих да утвердит нас. Таже молитвами вашими в мире живот наш сохраните и во всех благих благое поспешение испросите, вся яже к животу и благоче- стию потребная нам от Богадарующе, от всяких напастей и бед и напрасныя смерти предстательством вашим нас избавляюще и от всех враг видимых и невидимых защищающе, яко да тихое и безмолвное житие поживем во всяком благочестии и чистоте, и тако в. мире временное сие житие прешедше в вечный достигнем покой, идеже вашим святым умолением да сподобимся Небеснаго Царствия Христа Бога нашего, Емуже со Отцем и Пресвятым Духом подобает всякая слава, честь и поклонение во веки веков. Аминь.

МОЛИТВА БОЖИЕЙ МАТЕРИ ПРЕД ИКОНОЙ ЕЕ «МЛЕКОПИТАТЕЛБНИЦА» (о кормлении младенца материнским молоком)

(12/25 января)

На ней Пресвятая Богородица изображена питающею млеком Сына Своего.

Приими, Госпоже Богородительнице, слезная моления рабов Твоих, к Тебе притекающих.

Зрим Тя на святей иконе, на руках носящую и млеком питающую Сына Твоего и Бога нашего, Господа Иисуса Христа. Аще и безболезненно родила еси Его, обаче матерния скорби веси и немощи сынов и дщерей человеческих зриши. Темже тепле припадающе к цельбоносному образу Твоему и умиленно сей лобызающе, молим Тя, Всемилостивая Владычице: нас грешных, осужденных в болезнех родити и в печалех питати чада наша, милостивно пощади и сострадательно заступи, младенцы же нашатакожде и родившия их, от тяжкаго недуга и горькия скорби избави. Даруй нам здравие и благомощие, да и питаемии от силы в силу возрастати будут, и питающия их исполнятся радостию и утешением, яко да и ныне предстательством Твоим из уст младенец и ссущих Господь совершит хвалу Свою. О Мати Сына Божия! Умилосер- дися на матери сынов человеческих и на немощныя люди Твоя: прибегающия нас болезни скоро исцели, належащия на нас скорби и печали утоли, и не презри слез и воздыханий рабов Твоих. Услыши нас в день скорби пред иконою Твоею припа- дающих, и в день радости и избавления приими благодарная хваления сердец наших. Вознеси мольбы наша ко Престолу Сына Твоего и Бога нашего, да милостив будет ко грехом и немощей нашим и пробавит милость Свою ведущим Имя Его, яко да и мы, и чада наша, прославим Тя, милосердую Заступницу и верную Надежду рода нашего во веки веков. Аминь.

МОЛИТВА ПРОРОКУ ЗАХАРИИ И ПРАВЕДНОЙ ЕЛИСАВЕТЕ, РОДИТЕЛЯМ СВ. ИОАННА ПРЕДТЕЧИ

(5/18 сентября) Они также познали горькое неплодство (.Лк., 1:5-7).

Молитва

О святии угодницы Божий, пророче Захарие и праведная Елисавето! Подвигом добрым подвизавшая на земли, восприя- ли еста на Небесех венец правды, егоже уготовал есть Господь всем любящим Его. Темже взирающе на святый ваш образ, радуемся о преславнем скончании жительства вашего и чтем святую память вашу. Вы же, предстоя Престолу Божию, приимите моления наша и ко Всемилостивому Богу принесите, о еже простити нам всякое прегрешение и помощи нам стати противу кознем диавольским, да избавлынеся от скорбей, болезней, бед и напастей и всякаго зла, благочестие и праведно поживем в нынешнем веце и сподобимся предстательством вашим, аще и недостойни есмы, видети благая на земли живых, славяще Единаго во святых Своих славимаго Бога, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и во веки веков. Аминь.

<< | >>
Источник: Антоний Церковный. Защита и лечение словом. Православные и народные методы / Антоний Церковный. —М.: ACT; Донецк: Сталкер,. — 318, [2] с: ил. — (Секреты деревенского знахаря).. 2005

Еще по теме МОЛИТВА АНГЕЛУ-ХРАНИТЕЛЮ:

  1. П. КУЛЬТ, РЕЛИГИЯ И КУЛЬТУРА
  2. VII. ОСВЯЩЕНИЕ РЕАЛЬНОСТИ 1918. V.3L Вознесение ІЬсподне. Ночь
  3. МЕСЯЦЕСЛОВ —
  4. II. КУЛЬТ, РЕЛИГИЯ И КУЛЬТУ R\
  5. IV. ТАИНСТВА И ОБРЯДЫ
  6. IX. СЛОВЕСНОЕ СЛУЖЕНИЕ (МОЛИТВА)
  7. К кому мы обращаемся в молитвах? И почему святых называют по-разному?
  8. Домашнее молитвенное правило для женщин: 1.
  9. Молитва святому апостолу Иоанну Богослову о совете и любви между мужем и женой
  10. Можно ли словами призвать себе на помощь Ангела-хранителя?