<<
>>

МОЛИТВА БЕССРЕБРЕНИКАМ И ЧУДОТВОРЦАМ КОСМЕ И ДАМИАНУ (1/14 июля, 1/14 ноября)

Эти святые братья были образованными и искусными врачами; они никогда не брали платы за лечение, за что именуются бессребрениками. Телесные и душевные недуги они исцеляли прежде всего силой молитвы к Богу.

Молитва

О чудотворцы славипи, врачеве безмездиии, Космо и Да- миане! Вы, от юности Христа Бога возлюбивше, не врачевания токмо искусство, но паче неоскудную благодать исцеления всяких недугов от Бога прияли есте.

Темже и нас, пред честною иконою вашею припадающих, скоро услышите. Юныя дети, вашея помощи во учении книжием просвящия, молитвами своими наставите, да вашему житию ревнующе, не земное точшо приобрящут, но паче во благочестии и правей вере непрестанно да преспевают. На одре болезни лежащим, в человечестей помощи отчаявшимся, к вам же тепле с верою и усердною молитвою прибегающим, исцеление болезней вашим милостивым чудодейственным посещением даруйте; такожде и от лютых недуг во уныние, малодушие и роптание пришедшия данною вам от Бога благодатию в терпении утвердите и наставите, да уразумеют волю о них Божию святую и совершенную, и причастницы соделаются Божия спаситсльныя благодати. Братию святаго храма сего, вашему святому заступлению от Бога врученную, и всех к вам усердно прибегающих от болезней лютых невредимы сохраните, и от внезапныя смерти оградите, и мощным ходатайством вашим к Богу в правей вере тверды соблюдите, во благочестии же преспсюще, да с вами вкупе сподобятся в будущем веце присно воспсвати и славити всесвятое и ве- ликолепое имя Отца и Сына и Святаго Духа во веки веков. Аминь.

МОЛИТВА ПРОРОКУ ИОАННУ, ПРЕДТЕЧЕ И КРЕСТИТЕЛЮ ГОСПОДНЮ (при головной боли)

(7/20 января; 24 июня/7 июля; 29 августа/11 сентября)

Св. Иоанн Предтеча был обезглавлен в темнице по приказу царя Ирода (Мф., 14:3-12). Один взгляд на изображение его страдальческой главы располагает искать у пего помощи в болезнях головы.

Молитва

Крестителю Христов, проповедниче покаяния, кающагося не презри мене, но, совокуплялся с вон Небесными, молися ко Владыце за мене, недостойнаго, унылаго, немощнаго и печаль- наго, во многая беды впадшаго, утруждениаго бурными помыс- лы ума моего.

Аз бо есьм вертеп злых дел, отнюдь не имеяй конца греховному обычаю, пригвожден бо есть ум мой земным вещем. Что сотворю, не вем, и к кому прибегну, да спасена будет душа моя, токмо к тебе, святый Иоанне, благодати тезоимените, яко тя пред Господем, по Богородице, вем болына быти рожденных всех: ты бо сподобился еси коснутися верху Царя Христа, взем- лющаго грехи мира, Агнца "Божия. Егоже моли за грешную мою душу, да поне отныне, в первый-надесять час, понесу тяготу благую и прииму мзду с последними. Ей, Крестителю Христов, честный Предтече, крайний пророче, первый во благодати му- чениче, постников и пустынников наставниче, чистоты учителю и ближний друже Христов, тя молю, к тебе прибегаю, не от- рини мене от твоего заступления, но возстави мя, падшагося многими грехи, обнови душу мою покаянием, яко вторым крещением, понеже обоего начальник еси, крещением омывали грех, покаяние же проповедуяй во очищение коегождо дел скверных; очисти убо мя, грехми оскверненнаго, и попуди вни- ти, аможе ничто же скверно входит в Царствие Небесное. Аминь.

<< | >>
Источник: Антоний Церковный. Защита и лечение словом. Православные и народные методы / Антоний Церковный. —М.: ACT; Донецк: Сталкер,. — 318, [2] с: ил. — (Секреты деревенского знахаря).. 2005

Еще по теме МОЛИТВА БЕССРЕБРЕНИКАМ И ЧУДОТВОРЦАМ КОСМЕ И ДАМИАНУ (1/14 июля, 1/14 ноября):

  1. ГЛАВА 14, самая поучительная, ибо она научает читателя благодатной Иисусовой Молитве Старца Исидора, имеющей доставить немалое духовное утешение всякому, кто станет читать ее с разумом
  2. IX, СЛОВЕСНОЕ СЛУЖЕНИЕ (МОЛИТВА) 1918. VI.2. Ночь
  3. Молитва на пострижение власом отрочати, в нервыя острнжения его
  4. IX. СЛОВЕСНОЕ СЛУЖЕНИЕ (МОЛИТВА)
  5. ПРОГРЕСС В МЕЛЬНИЦЕ СМЕРТИ
  6. Алиса Гессенская
  7. Молитва
  8. Можно ли исцелиться от болезни, слушая в записи на магнитофоне или любом другом проигрывающем устройстве молитвы?
  9. К кому мы обращаемся в молитвах? И почему святых называют по-разному?
  10. МОЛИТВА О НЕДУЖНЫХ № 2 (при любых болезнях)
  11. МОЛИТВА О НЕДУЖНЫХ № 6 • (к Богородице в любых болезнях)
  12. МОЛИТВА БЕССРЕБРЕНИКАМ И ЧУДОТВОРЦАМ КОСМЕ И ДАМИАНУ (1/14 июля, 1/14 ноября)
  13. МОЛИТВА СВЯТИТЕЛЮ ГУРИЮ, АРХИЕПИСКОПУ КАЗАНСКОМУ (болезни головы) (4/17 октября; 5/18 декабря)
  14. МОЛИТВА ПРЕПОДОБНОМУ СЕРАФИМУ САРОВСКОМУ, ЧУДОТВОРЦУ (при болях в пояснице) (2/15 января; 19 июля/1 августа)
  15. МОЛИТВА БОЖИЕЙ МАТЕРИ ПРЕД ИКОНОЙ ЕЕ «НЕУПИВАЕМАЯ ЧАША» (от пьянства) (5/18 мая)