<<
>>

МОЛИТВА БЛАЖЕННОМУ АНДРЕЮ, ХРИСТА РАДИ ЮРОДИВОМУ (при лишении ума) (2/15 октября)

Бламсенный Андрей принял на себя подвиг юродства, т. е. мнимого безумия, дабы подвергаться оскорблениям и гонениям от людей. Блаженный сподобился дара прозрения и исцеления различных болезней.
Ему молятся об умалишенных.

- Молитва

О святый угодниче Божий, блаженне Андрее! Подвигом добрым подвизався на земли, восприял еси на Небесех венец правды, егоже уготовал есть Господь всем любящим Его. Темже взи- рающе на святый твой образ, радуемся о преславием скончании жительства твоего и чтем святую память твою. Ты же, предстоя Престолу Божию, приими моления наша и ко Всемилостивому Богу принеси, о еже иростити нам всякое прегрешение и помощи нам стати противу кознем диавольским, да избавлынеся от скорбей, болезней, бед и напастей и всякаго зла, благочестно и праведно поживем в нынешнем веце и сподобимся предстательством твоим, аще и нсдостойни есмы, видети благая на земли живых, славяще Единаго во святых Своих славимаго Бога, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и во веки веков. Аминь.

МОЛИТВА ПРЕПОДОБНОМУ АХИЛЕ, ДИАКОНУ ПЕЧЕРСКОМУ (от чревоугодия)

(4/17 января)

Преподобный Ахила прославился как великий постник. Он не ел вареной пищи, а во время поста вкушал только просфоры. К его помощи прибегают жаждущие избавиться от чревоугодия и желающие научиться воздержанию.

Молитва

О священная главо, преподобие отче, прсблаженпе авво Ахи- ло! Не забуди убогих твоих до конца, но поминай нас всегда во святых твоих и благоприятных молитвах к Богу! Помяни стадо твое, еже сам упасл еси, и не забуди посещати чад твоих. Моли за ны, отче священный, за дети твоя духовныя, яко имеяй дерзновение к Небесному Царю; не премолчи заны ко Господу, и не презри нас, верою и любовию чтущих тя. Поминай нас, недостойных, у Престола Вседержителя. И не прсстай моляся о нас ко Христу Богу: ибоданатебе бысть благодать за ны молитися. Не мним бо тя суща мертва: аще бо телом и преставился еси от нас, но и по смерти жив сый пребываеши. Не отступай от нас духом, сохраняя нас от стрел вражиих и всякия прелести бе- совския и козней диавольских, пастырю наш добрый. (Аще бо и мощей твоих рака пред очима нашима видима есть всегда, но) святая твоя душа со Ангельскими воинствами, со Безплотными лики, с Небесными силами, у Престола Вседержителева предстоящи, достойно веселится. Ведуще убо тя воистинну и по смерти жива суща, тебе припадаем и тебе молимся: молися о пас Всесильному Богу, пользе душ наших, и испроси нам время на покаяние, да невозбранно прейдем от земли на небо, от мытарств же горьких, бесов, воздушных князей и от всчныя муки да избавимся, и Небеснаго Царствия наследницы да будем со всеми праведными, от века угодившими Богу нашему Иисусу Христу; Емуже подобает всякая слава, честь и поклонение, со Безначальным Его Отцем и с Пресвятым и Благим и Животворящим Его Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

<< | >>
Источник: Антоний Церковный. Защита и лечение словом. Православные и народные методы / Антоний Церковный. —М.: ACT; Донецк: Сталкер,. — 318, [2] с: ил. — (Секреты деревенского знахаря).. 2005

Еще по теме МОЛИТВА БЛАЖЕННОМУ АНДРЕЮ, ХРИСТА РАДИ ЮРОДИВОМУ (при лишении ума) (2/15 октября):

  1. МАРГАРИТА ПАРМСКАЯ И ГРАНВЕЛЛА. НОВЫЕ ЕПИСКОПСТВА
  2. Часть первая
  3. I. СТРАХ БОЖИЙ
  4.    «Дар Валдая»
  5. К кому мы обращаемся в молитвах? И почему святых называют по-разному?
  6. Из жития святителя Епифания, епископа Кипрского (12 мая cm cm /25 мая н. ст.)
  7. Пяточисленные молитвы
  8. МОЛИТВА СВЯТИТЕЛЮ ГУРИЮ, АРХИЕПИСКОПУ КАЗАНСКОМУ (болезни головы) (4/17 октября; 5/18 декабря)
  9. МОЛИТВА СВЯЩЕШЮМУЧЕНИКУ АНТИПЕ, ЕПИСКОПУ ПЕРГАМА АСИЙСКОГО (при зубной боли) (11/24 апреля)
  10. МОЛИТВА БЛАЖЕННОМУ АНДРЕЮ, ХРИСТА РАДИ ЮРОДИВОМУ (при лишении ума) (2/15 октября)
  11. МОЛИТВА-ЗАКЛИНАНИЕ НА ДИАВОЛА И НА НЕЧИСТЫЙ ДУХИ КО ВСЕМ СВЯТЫМ; КАКУЮ ПОДОБАЕТ ЧИТАТЬ, ИМЯ СВОЕ НАЗВАВ
  12. ДОПОЛНЕНИЕ К "СУЩНОСТИ ХРИСТИАНСТВА"
  13. Покров
  14. Приложение 1 Молитвы (будущей матери, родителей о своих детях и другие)
  15. 39. Что значит отлучение от церкви?
  16. НЕКОТОРЫЕ ЧЕРТЫ О ВНУТРЕННЕЙ ЦЕРКВИ, О ЕДИНОМ ПУТИ ИСТИНЫ И О РАЗЛИЧНЫХ ПУТЯХ ЗАБЛУЖДЕНИЯ И ГИБЕЛИ '
  17. РАСШИРЕНИЕ СОЗНАНИЯ