<<
>>

МОЛИТВА К БОЖЬЕЙ МАТЕРИ ПРЕД ИКОНОЮ ЕЕ «НЕОПАЛИМАЯ КУПИНА» О ЗАЩИТЕ ДОМА, ОФИСА, СКЛАДА И ПРОЧЕГО ОТ ОГНЕННОГО ЗАПАЛЕНИЯ (ПОЖАРА)

Эту молитву надо читать, когда отлучаетесь из дома, офиса, склада и пр. Кроме того, молитву можно читать, приходя па работу (если производство связано с риском возникновения пожара), дабы день прошел безопасно.

О Пресвятая Дево, Мати Господа, Царице Небеси и земли! Вопми многоболезненному воздыханию души нашея, призри с высоты Твоея на нас, с верою и любовию поклоняющихся пречистому образу Твоему.

Се бо грехми погружаемые и скорбьми. обуреваемые, взирая на Твой образ, яко живей ти сущей с нами, приносим емнренныя моления наша. Не имамы на иныя помощи, ни инаго представительства, ни утешения, токмо Тебе, о, Мати всех скорбящих и обремененных. Помоги нам, немощным, утоли скорбь пашу, настави на путь правый нас, заблуждаю- щих уврачуй и спаси безнадежных, даруй нам прочес время жития нашего в мире и тишине проводит, подаждь христиан- скую кончину, и на страшном суде Сына Твоего яви нам милосердие, Заступница, да всегда поем, величаем и славим имя Тя, яко благую заступницу рода христианского, со всеми угодившими Богу. Аминь.

О Матерь Божия, Неопалимая Купина, заступи мя от людской напасти, от панской карности, от неугасимого огня, от наглой смерти, от вечной муки и скрой ризой Своей Небесной меня. Аминь.

Или:

О Пресвятая и Преблагословенная Мати Сладчайшего Господа Иисуса Христа! Припадаем и покланяемся Тебе пред святою и пречестною иконою Твоею, еюже дивная и преславная чудеса содеваеши, от огненнаго запалення и молниеноснаго грома жилища наша спасавши, недужные исцеляеши, и всяко благое прошение наше во благо исполняешн. Смиренно молим Тя, всесильная рода нашего Заступнице: сподоби ны не мощ- ныя и грешныя Твоего Матерняго заступления и благопоиече- ния. Спаси и сохрани, Владычице, под кровом милости Твоей Церковь Святую, град сей, всю страну нашу православную, и вся ны припадающий к Тебе с верою и любовию и со умиленными слезами Твоего заступления просящий. Ей, Госпоже Всемилостивая! Умилосердися па пас, обуреваемых грехи многими й не имеющими дерзновения ко Христу Господу, просит Его о помиловании и прощении: Тебе убо предлагаем к нему на умоление, Матерь Его сущую. Простри к нему, о Всеблагая, богоприимнии руце Твои, и предстательствуй за нас пред его благостию, просящи нам прощения прегрешений наших, бла- гочестнаго мирнаго жития, благия христианския кончины, и добраго ответа на Страшном Суде Его. В час же і рознаго посещения Божия, аще огнем возгорятся домове наши, аще ли молниеносным громом устрашаеми будем, яви нам милостивнос Твое заступление и державное вспоможение: да, спасаеми всесильными Твоими ко Господу молитвами, пременпаго наказания Божия зде избегнем, вечное же блаженство райское тамо унаследуем, и со всеми святыми воспоем Пречестиое и Великолепное Имя покланясмые Троицы, Отца и Сына и Святаго Духа, и Твое велие к нам милосердие во веки веков. Аминь.

<< | >>
Источник: Антоний Церковный. Защита и лечение словом. Православные и народные методы / Антоний Церковный. —М.: ACT; Донецк: Сталкер,. — 318, [2] с: ил. — (Секреты деревенского знахаря).. 2005

Еще по теме МОЛИТВА К БОЖЬЕЙ МАТЕРИ ПРЕД ИКОНОЮ ЕЕ «НЕОПАЛИМАЯ КУПИНА» О ЗАЩИТЕ ДОМА, ОФИСА, СКЛАДА И ПРОЧЕГО ОТ ОГНЕННОГО ЗАПАЛЕНИЯ (ПОЖАРА):

  1. Молитва пред иконою пресвятыя Богородицы Казанскою
  2. Молитва пред иконою пресвятый Богородицы, именуемою млекопитательница
  3. Молитва пред иконою пресвятыя Богородицы, именуемою Целителыища
  4. МОЛИТВА БОЖИЕЙ МАТЕРИ ПРЕД ИКОНОЙ ЕЕ «НЕУПИВАЕМАЯ ЧАША» (от пьянства) (5/18 мая)
  5. МОЛИТВА БОЖИЕЙ МАТЕРИ ПРЕД ИКОНОЙ ЕЕ «ВСЕЦАРИЦА» (при раковой болезни) (15/28 августа)
  6. МОЛИТВА БОЖИЕЙ МАТЕРИ ПЕРЕД ИКОНОЙ ЕЕ «ОДИГИТРИЯ» («ПУТЕВОДИТЕЛБНИЦА» ) О ЗАЩИТЕ ОТ ВСЯКОГО ЗЛА И СОХРАНЕНИИ ЖИЗНИ ВО ВРЕМЯ ЛЮБОГО ПУТЕШЕСТВИЯ
  7. МОЛИТВЫ О ЗАЩИТЕ ОТ КОЛДОВСТВА И НЕЧИСТОЙ СИЛЫ
  8. МОЛИТВЫ О ЗАЩИТЕ ОТ ВСЯКИХ БЕД И НАПАСТЕЙ
  9. МОЛИТВЫ О СОХРАНЕНИИ (ЗАЩИТЕ) ОТ ДИАВОЛА
  10. МОЛИТВЫ ОБ УКРОЩЕНИИ ГНЕВА В ЧЕЛОВЕКЕ (НАЧАЛЬНИКЕ) И ЗАЩИТЕ ОТ НЕГО
  11. МОЛИТВЫ К ВЕЛИКОМУЧЕНИЦЕ ЕКАТЕРИНЕ О ЗАЩИТЕ ОТ ГРАДА