<<
>>

МОЛИТВА К БОЖЬЕЙ МАТЕРИ ПРЕД ИКОНОЮ ЕЕ «НЕОПАЛИМАЯ КУПИНА» О ЗАЩИТЕ ДОМА, ОФИСА, СКЛАДА И ПРОЧЕГО ОТ ОГНЕННОГО ЗАПАЛЕНИЯ (ПОЖАРА)

Эту молитву надо читать, когда отлучаетесь из дома, офиса, склада и пр. Кроме того, молитву можно читать, приходя па работу (если производство связано с риском возникновения пожара), дабы день прошел безопасно.

О Пресвятая Дево, Мати Господа, Царице Небеси и земли! Вопми многоболезненному воздыханию души нашея, призри с высоты Твоея на нас, с верою и любовию поклоняющихся пречистому образу Твоему.

Се бо грехми погружаемые и скорбьми. обуреваемые, взирая на Твой образ, яко живей ти сущей с нами, приносим емнренныя моления наша. Не имамы на иныя помощи, ни инаго представительства, ни утешения, токмо Тебе, о, Мати всех скорбящих и обремененных. Помоги нам, немощным, утоли скорбь пашу, настави на путь правый нас, заблуждаю- щих уврачуй и спаси безнадежных, даруй нам прочес время жития нашего в мире и тишине проводит, подаждь христиан- скую кончину, и на страшном суде Сына Твоего яви нам милосердие, Заступница, да всегда поем, величаем и славим имя Тя, яко благую заступницу рода христианского, со всеми угодившими Богу. Аминь.

О Матерь Божия, Неопалимая Купина, заступи мя от людской напасти, от панской карности, от неугасимого огня, от наглой смерти, от вечной муки и скрой ризой Своей Небесной меня. Аминь.

Или:

О Пресвятая и Преблагословенная Мати Сладчайшего Господа Иисуса Христа! Припадаем и покланяемся Тебе пред святою и пречестною иконою Твоею, еюже дивная и преславная чудеса содеваеши, от огненнаго запалення и молниеноснаго грома жилища наша спасавши, недужные исцеляеши, и всяко благое прошение наше во благо исполняешн. Смиренно молим Тя, всесильная рода нашего Заступнице: сподоби ны не мощ- ныя и грешныя Твоего Матерняго заступления и благопоиече- ния. Спаси и сохрани, Владычице, под кровом милости Твоей Церковь Святую, град сей, всю страну нашу православную, и вся ны припадающий к Тебе с верою и любовию и со умиленными слезами Твоего заступления просящий. Ей, Госпоже Всемилостивая! Умилосердися па пас, обуреваемых грехи многими й не имеющими дерзновения ко Христу Господу, просит Его о помиловании и прощении: Тебе убо предлагаем к нему на умоление, Матерь Его сущую. Простри к нему, о Всеблагая, богоприимнии руце Твои, и предстательствуй за нас пред его благостию, просящи нам прощения прегрешений наших, бла- гочестнаго мирнаго жития, благия христианския кончины, и добраго ответа на Страшном Суде Его. В час же і рознаго посещения Божия, аще огнем возгорятся домове наши, аще ли молниеносным громом устрашаеми будем, яви нам милостивнос Твое заступление и державное вспоможение: да, спасаеми всесильными Твоими ко Господу молитвами, пременпаго наказания Божия зде избегнем, вечное же блаженство райское тамо унаследуем, и со всеми святыми воспоем Пречестиое и Великолепное Имя покланясмые Троицы, Отца и Сына и Святаго Духа, и Твое велие к нам милосердие во веки веков. Аминь.

<< | >>
Источник: Антоний Церковный. Защита и лечение словом. Православные и народные методы / Антоний Церковный. —М.: ACT; Донецк: Сталкер,. — 318, [2] с: ил. — (Секреты деревенского знахаря).. 2005

Еще по теме МОЛИТВА К БОЖЬЕЙ МАТЕРИ ПРЕД ИКОНОЮ ЕЕ «НЕОПАЛИМАЯ КУПИНА» О ЗАЩИТЕ ДОМА, ОФИСА, СКЛАДА И ПРОЧЕГО ОТ ОГНЕННОГО ЗАПАЛЕНИЯ (ПОЖАРА):

  1. МОЛИТВА К БОЖЬЕЙ МАТЕРИ ПРЕД ИКОНОЮ ЕЕ «НЕОПАЛИМАЯ КУПИНА» О ЗАЩИТЕ ДОМА, ОФИСА, СКЛАДА И ПРОЧЕГО ОТ ОГНЕННОГО ЗАПАЛЕНИЯ (ПОЖАРА)