<<
>>

МОЛИТВА БОЖИЕЙ МАТЕРИ ПЕРЕД ИКОНОЙ ЕЕ «ОДИГИТРИЯ» («ПУТЕВОДИТЕЛБНИЦА» ) О ЗАЩИТЕ ОТ ВСЯКОГО ЗЛА И СОХРАНЕНИИ ЖИЗНИ ВО ВРЕМЯ ЛЮБОГО ПУТЕШЕСТВИЯ

Перед этой иконой молятся о своем или своихлизких (детей, друзей, родственников) благополучном возвращении из любого путешествия. Перед выходом из дома осените себя или вашего ребенка, жену, мужа крестным знамением и дорогу перед собой (перед ними) и прочтите тропарь и молитву.

Тропарь,глас 4

К Богородице прилежно ныне притецем, грешнии и смирен- нии, и припадем, в покаянии зовуще из глубины души: Владычице, помози, на ны милосердовавши, потщися, погибаем от множества прегрешений, не отврати Твоя рабы тщи, Тя бо и єдину надежду имамы.

Молитва

К кому возопию, Владычице? К кому прибегну в горести моей, аще не к Тебе, Госпоже Владычице Богородице, Царице Небесная? Кто плач мой и воздыхание мое приимет, аще не Ты, о Пренепорочная, надежде христиан и прибежище грешным? Приклони, о Пречистая Владычице, уши Твои к молению моему.

Мати Бога моего, не презри мя, требующа Твоея помощи, услыши стенание мое и вопль сердца моего внуши, о Госпоже Богородице Царице. И подаждь ми радость душевную, подкрепи мя, нетерпеливаго, унылаго и нерадиваго к Твоему хвалению. Вразуми и научи мя, како Тебе молитися подобает, и не отступи от мене, Мати Бога моего, за роптание и нетерпение мое, но буди ми покров и заступление в жизни моей, и приведи мя к тихому пристанищу блаженнаго онаго повашим, аще и не-, достойни есмы, видети благая на земли живых, славяще Еди- наго во святых Своих славимаго Бога, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и во веки веков. Аминь.

<< | >>
Источник: Антоний Церковный. Защита и лечение словом. Православные и народные методы / Антоний Церковный. —М.: ACT; Донецк: Сталкер,. — 318, [2] с: ил. — (Секреты деревенского знахаря).. 2005

Еще по теме МОЛИТВА БОЖИЕЙ МАТЕРИ ПЕРЕД ИКОНОЙ ЕЕ «ОДИГИТРИЯ» («ПУТЕВОДИТЕЛБНИЦА» ) О ЗАЩИТЕ ОТ ВСЯКОГО ЗЛА И СОХРАНЕНИИ ЖИЗНИ ВО ВРЕМЯ ЛЮБОГО ПУТЕШЕСТВИЯ:

  1. МОЛИТВА БОЖИЕЙ МАТЕРИ ПЕРЕД ИКОНОЙ ЕЕ «ОДИГИТРИЯ» («ПУТЕВОДИТЕЛБНИЦА» ) О ЗАЩИТЕ ОТ ВСЯКОГО ЗЛА И СОХРАНЕНИИ ЖИЗНИ ВО ВРЕМЯ ЛЮБОГО ПУТЕШЕСТВИЯ