<<
>>

МОЛИТВА КО ГОСПОДУ О ЗАЩИТЕ МЛАДЕНЦА ИЛИ ОТРОКА В ТЕЧЕНИЕ ДНЯ.

Это очень редкая ежедневная молитва о защите младенца или отрока (подростка), которая встречается только в некоторых старинных молитвословах.

Владыко Господи Боже наш, родивыйся от Пречистыя Владычицы нашея Богородицы и Приснодевы Марии, и яко младенец во яслех возлегий, и яко детищ восприемлемь бывый сам и младенеца (или отрока) сего (имя) благослови, сохрани его и соблюди от всякаго яда, от всякия лютости, от всякия бури со- протиного, От духов лукавых, дневный же и нощных и даждь младенцу (или отроку) (имя) здравие и благомощие души жеи телу, и ангелы светлыми и сияющими огради от всякаго наития невидимых духов.

Соблюди, Господи, сего младенца (или отрока) (имя) от недуга и слабости, от ревности и зависти, и от очес призора и помилуй его, и благослови, возрасти, освяти, вразуми, уцеломудри, удобромудри. Яко ты, Вссблагий Господи, привел еси его и показал ему свет чувственный, тако да и умного сподобившись света, во время еже определил еси, со- нричтется святому Твоему стаду Единородным Твоим Сыном и поклонится прославит Твое Всесвятос и Великолепное имя в этой жизни: в дому, и на пути, и в земном храме; и в небесном- отечестве сиодоби его славословить тебя, Вседаровитого Бога нашего: Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и вечно. Аминь.

МОЛИТВА ПРЕД ИКОНОЮ ПРЕСВЯТОЙ БОГОРОДИЦЫ «СПАСИТЕЛЬНИЦА УТОПАЮЩИХ» О ЗАЩИТЕ ОТ УТОПЛЕНИЯ И СПАСЕНИИ ПЛАВАЮЩИХ

Эту молитву читают перед тем, как отправиться в морское и речное путешествие, или перед купанием в реке, озере.

7- 1872

Молитву можно читать как за себя, так и за других (детей, близких).

Заступнице усердная, Мати Господа Вышняго! Ты еси всем Христианом помощь и заступление, паче же в бедах сущым: призри ныне с высоты святыя Твоея и на ны, с верою поклаия- ющыяся пречистому образу Твоему, и яви, молим Тя, скорую помощь Твою по морю плавающым и от ветров бурных тяжкия скорби терпящым.

Подвигни и вся православныя христианы на спасение в водах утопающих, и воздаждь подвизающымся о сем богатыя милости и щедроты Твоя: се бо, на образ Твой взираю- ще. Тебе яко милостивно сущей с нами, приносим смиренная моления наша. Не имамы бо ни иныя помощи, ни иного пред- стательства, ни утешения, токмо Тебе, о Мати всех скорбящих и напаствуемых: Ты по Возе наша надежда и заступница, и на Тя уповающе, сами себе, и друг друга, и всю жизнь нашу Тебе предаем во веки веков.

МОЛИТВА О ЗАЩИТЕ ОТ ЗЛОБНОГО ЧЕЛОВЕКА

Господи, благосотвори раба Твоего (имя) благодатию Твоею.

МОЛИТВЫ О ЗАЩИТЕ И СОХРАНЕНИИ ОТ ПРЕЖДЕВРЕМЕННОЙ И ВНЕЗАПНОЙ СМЕРТИ

Эти молитвы полезно произносить каждый день.

Молитва к Божией Матери от преждевременной смерти

О Пресвятая Госпоже Владычице, Дево Богородице! При- ими недостойную молитву пашу, и сохрани нас от наглыя смерти, и даруй нам прежде конца покаяние.

Молитва Господу об избавлении от внезапной смерти

Помышляю день судный и сокрытый от меня час моего ис- хождения из тела, плачу о содеянных мною грехах и, взирая на ожидающую меня землю, как из иредверня гроба моего, вопию: Ты, Всеблагий Господи Иисусе, в час исхода моего из жизни сей и в последующие за оным часы, о Иисусе, Сыне Божий, живых и мертвых упование, Иисусе Сладчайший, не остави меня, но помилуй меня.

МОЛИТВА ПРЕПОДОБНОГО СИМЕОНА НОВОГО, БОГОСЛОВА, О ЗАЩИТЕ И ОБ ИЗБАВЛЕНИИ ОТ ИСКУШЕНИЙ6

Не попусти на меня, Владыко Господи, искушение, или скорбь, или болезнь свыше силы моей, но избавь от них, или даруй мне крепость перенести их с благодарением.

МОЛИТВА К ИОАННУ БОГОСЛОВУ О ЗАЩИТЕ ОТ ИЗНАСИЛОВАНИЯ (ДЕТЕЙ, ЖЕНЩИН)

И О СОХРАНЕНИИ ДЕВСТВА И ЦЕЛОМУДРИЯ

Прочтите тропарь и молитву.

Тропарь, глас 2

Апостеле, Христу Богу возлюбленне, ускори избавити люди безответны, приемлет тя, припадающа. Иже падша на перси приемый. Егоже моли, Богослове, и належащую мглу языков разгиати, прося нам мира и вели милости.

Молитва

О великий и всехвальиый апостоле и-Евапгелисте Иоанне Богослове, нанерсниче Христов, теплый наш заступниче и скорый в скорбех помощниче! Умоли Господа Богадароватн нам оставление всех прегрешений наших, елико согрешнхом от юности нашея во всем житии пашем делом, словом, помышлением и всеми нашими чувствы.

Во исходе же душ наших но.мо- З» нам, грешным, избавится от воздушных мытарств и веч наго мучения, да твоим милостивым предстательством прославляем Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

После прочтения молитвы можно своими словами перед выходом дочери из дома помолиться о ней апостолу о заступлении. Например: О великий и всехвальный наперсниче Христов, теплый наш заступниче и скорый в бедах и скорбех помощниче Евангелисте Иоанне Богослове. Смиренно прошу тя, умоли Господа Бога даровати мне (дочери моей), недостойной рабе Господней (имя), оставление всех прегрешений, и защити и сохрани меня (мою дочь, ее имя) в предстоящей мне (ей) день (иди ночь, вечер) от изнасилования человек, блудной похотью одержимых. Аминь

<< | >>
Источник: Антоний Церковный. Защита и лечение словом. Православные и народные методы / Антоний Церковный. —М.: ACT; Донецк: Сталкер,. — 318, [2] с: ил. — (Секреты деревенского знахаря).. 2005

Еще по теме МОЛИТВА КО ГОСПОДУ О ЗАЩИТЕ МЛАДЕНЦА ИЛИ ОТРОКА В ТЕЧЕНИЕ ДНЯ.:

  1. Органическая связь таинств
  2. Домашнее молитвенное правило для женщин: 1.
  3. МОЛИТВА КО ГОСПОДУ О ЗАЩИТЕ МЛАДЕНЦА ИЛИ ОТРОКА В ТЕЧЕНИЕ ДНЯ.
  4. Руссо и русская культура XVIII — начала XIX века