<<
>>

МОЛИТВА ИОАННА ЗЛАТОУСТА НАД СТРАЖДУЮЩИМИ ОТ ДЕМОНОВ

Боже вечный, избавив род человеческий от пленения диа- вольскаго, избави раба Твоего (рабу Твою) (имя) от всякаго действа духов нечистых; повели лукавым и нечистым духом же идемоном отступ ити от души йот тела раба Твоего (рабы Твоея) (имя); и не пребывати ниже сокрытися в нем (ней), да бежат именем Твоим святым, и единородиаго Твоего Сына, и животворящего Твоего Духа, от создания рук Твоих, да очищен быв от всякаго искушения диавольскаго, преподобно и праведно и благочестно поживет, сподобляем пречистых тайн единородна- то Сына Твоего и Бога нашего: с нимже благословен еси, и пре- прославлен, с Пресвятым, и Благим, и Животворящим Твоим Духом, ныне и присно и во веки веков, аминь.

Молитва другая того же святого

Всем нечистым духовом запретивый, и силою глагола изгна- вый легеона, явийся и ныне единородным Твоим Сыном на создание, еже по образу Твоему сотворил еси, и изми е насиль- ствоваиное от сопротивнаго, да помилованное и очищенное сочинится святому Твоему стаду, и сохранится храм одушевлен Святаго Духа, и божественных и пречистых святыней, благодати, и щедротами и человеколюбием единороднаго Твоего Сына: с нимже благословен еси и со пресвятым и благим и животворящим Твоим Духом, ныне и присно и во веки веков, аминь.

Молитва третья того же святого

Призываем тя, Владыка Боже Вседержителю, Вышний, не- искусимый мирный Царю: призываем тя, сотворшаго небо и землю: от Тебе бо произыде и альфа и омега, начало и конец давый человеком в послушание четвероножноя и безсловесная животная, яко Ты покорил.еси та, Господи, простри руку твою крепкую и мышцу Твою высокую святую, и присещснием посети создание Твое сие, и низпосли ему Ангела мирна, Ангела крепка, души и тела хранителя, иже запретит и отженет от него всякаго лукаваго и нечистаго демона: яко Ты, Господь, един вышний вседержитель, благословенный во веки веков, аминь.

Молитва четвертая того же святого

Божественное же, и Святое, и великое, и страшное, и нестерпимое именование и призывание творим на твое прогнание, отступниче, такожде и запрещение на твое погубление, диаво- ле.

Бог Святый, безначальный, страшный, невидимый существом, неприкладный силою, и непостижимый божеством, Царь славы, и-Вседержитель Владыка, запрещает тебе, диаволе, от не сущих во еже быте вся благолепно словом составивый, хо- дяй на крилу ветренню.
Запрещает тебе Господь, диаволе, призывали воду морскую, и изливаяй сию на лице всея земли. Господь сил имя ему. Запрещает тебе Господь, диаволе, от без- численных небесных чинов огненных, страхом служимый, и воспеваемый, и от множества ликов ангельских и архангельских, с трепетом поклоняемый и славимый. Запрещает тебе Господь, диаволе, окружаемый от окрест предстоящих сил и страшных шестокрыльных и многоочитых херувимов, и серафимов, лица своя двема крилома покрывающих, незримаго ради его и неизеледимаго божества, и двема крилома своя ноги покрывающих, твосже не попалитеся от неизречениыя славы, и недо- мыслимаго величества его, и двема крилома летающих, и небо исполняющих от вопля своего: Свят, Свят, Свят Господь Саваоф, исполни небо и земля славы Его. Запрещает тебе Господь, диаволе, от недра отча сошедый с небес Бог слово, и от Девы святыя поклонным неизреченным, и пречистым воплощением неизглаголанно явивыйся в мире, еже спасти его, и владычнею Своею силою свергай тебе с небес, и отметив всячески показавый. Запрещает тебе Господь, диаволе, реки морю умолкни, пре- стани: и повелением абие проста. Запрещает тебе Господь, диаволе, пречистым плюновеним брение сотворивый, и лишенный уд от рождения слепому создавый, и светдаровавый. Запрещает тебе Господь, диаволе, дщерь архисинагогову словом ожи- вотворивый, и вдовича сына из уст смети восхитивый, и своей его матери цела и здрава даровавый. Запрещает тебе Господь, диаволе, Лазаре из мертвых четверодневно нерастленна яко неумерше и безвредна, во удивление многим представивый. Запрещает тебе Господь, диаволе, заушением клятву исиразд- нивый, и копией пречистых ребр своих, райское хранящее пламенное оружие оставивый. Запрещает тебе Господь, диаволе, заплеваннем честнаго своего начертания всякую слезу о всяка- го лица отертый. Запрещает тебе Господь, диаволе, водрузивый крест во утверждение едино и спасение мира. Впадение же твое, и всех под тобою ангелов. Запрещает тебе Господь, диаволе, давый глас на кресте своем, и завеса храма раздрася, и камение разеедошася, и гробы отверзошася, и от века умерший восташа.
Запрещает тебе Господь, диаволе, смертию смерть. Умертвивы й, и живот востаннем своим человеком даровавый. Запрещает тебе

Господь, диаволе, сошедый во ад, и гробы его истрясый, и всех в нем содержимых связанных свободивый, и к себе воззвавый: егоже вратницы видевше ужасошася, и подвижницы адовый крыющеся исчезоша. Запрещает тебе Господь, диаволе, из мертвый воскресый, Христос Бог наш, и всем воскресение свое да- ровавый. Запрещает тебе Господь, диаволе, на небо со славою вознесыйся ко отцу своему, и одесную всличествия на престоле славы седяй. Запрещает тебе Господь, паки гряды со славою на облацех небесных, со святыми ангелы своими судити живым и мертвым. Запрещает тебе Господь, диаволе, огнь неугасаемый, и червь неусыпаемый, и тьму кромешнюю уготовавый тебе в вечную муку. Запрещает тебе Господь, диаволе, егоже вся боятся и трепещут от лица силы его, яко нестерпим есть гнев, еже на тебе прещения его: той запрещает тебе Господь, диаволе, страшным своим именем: Устрашися, вострепещи, убойся, раз-- лучися, потребися, бежи, падый с небесе, и с тобою всилукавии дуси: всякий дух лукавый, дух нечистоты. Дух лукавства, дух нощный и дневный, полуденный же и вечерний, дух полунощный, дух мечтанный, дух сретательный, и земный, или водный, или в дубравах, или в трости, или стремнинах, или во двопути- ях, и трепутиях, во езерах, и или в реках, в домех, во дворех, и в банях преходяй и вреждаяй, и изменяяй ум человеческий вскоре разлучитеся от создания создателя Христа Бога нашего, и отлучитеся от раба Божия (рабы Божия) (имя): от ума, от души, от сердца, от'утроб, от чувств, и от всех удов его (ея), во еже быте ему (ей) здраву (-вей) и всецелу (-лей), и свободну (-ней), знающу (-щей) своего Владыку и зиждителя всех Бога, собира- юща заблуждшия, и дающа им печать спасения, рождениеми обновлением божественного крещения, во еже сподобитися ему (ей) пречистых, и небесных, и страшных его таинств, и соеди- нитися стаду его истинному, на месте злачне вселяюшуся (-щей- ся), и на воде упокоения питему (-мей), и палицею креста спасительного и известного наставляему (-мей), во оставление грехов, и в жизнь вечную. Яко тому подобает всякая слава, честь, и поклонение, и великолепие, со безначальным его Отцем, и с Пресвятым и Благим и Животворящим Его Духом ныне и присно и во веки веков, аминь.

МОЛИТВА ЗАВЕЩАТЕЛЬНАЯ СВЯТОГО ВАСИЛИЯ НАД СТРАЖДУЮЩИМИ ОТ ДЕМОНОВ

Бог богов, и Господь Госиодей, огненных чинов творец, и бесплотных сил хитрец, и небесных и надпебесных художник, его- же не виде ни един же от человек, ни видите может, егоже убо- яся вся тварь; разгордевшаго иногда архистратига, и своею его службою ослушанием отвергшася, свергий на землю, и от- ступлыная с ним ангелы, бесы злобою бывшыя, во тьму глубины преисполнил предавый; даждь заклинание мое о страшном имени твоем совершаемо, грозно бытии ему владыце лукав- ствия, и всем споспешником его, спадшым с ним с вышния светлости, и обратите я (их) на бежание, и заповеждь ему отити от- туду, дабы к тому ничтоже вредно во образех знамеповаемых содеял; но да приимуть крепость себе знаменоваемии державную, наступати на змию, и на скорпию и на всю силу вражию, имже еси повелел. Твое бо поется и величается от всякого дыхания и славится со страхом пресвятое имя Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно И во веки веков. Аминь.

<< | >>
Источник: Антоний Церковный. Защита и лечение словом. Православные и народные методы / Антоний Церковный. —М.: ACT; Донецк: Сталкер,. — 318, [2] с: ил. — (Секреты деревенского знахаря).. 2005

Еще по теме МОЛИТВА ИОАННА ЗЛАТОУСТА НАД СТРАЖДУЮЩИМИ ОТ ДЕМОНОВ:

  1. МОЛИТВЫ СЕ ЕСТЬ ЗАКЛИНАНИЯ ВЕЛИКАГО ВАСИЛИЯ К СТРАЖДУЮЩИМ ОТ ДЕМОНОВ
  2. МОЛИТВЫ ЗАКЛИНАТЕЛЬНЫЕ НАД ДОМОМ, ОБУРЕВАЕМЫМ (СТРАДАЮЩИМ, ТЕРПЯЩИМ БЕДСТВИЯ) ОТ ЗЛЫХ МЕЧТОВ
  3. Главные молитвы каждого православного человека Молитва Господня («Отче Наш»)
  4. В. В. ПЕТРОВ КАРОЛИНГСКИЕ ШКОЛЬНЫЕ ТЕКСТЫ: ГЛОССЫ ИЗ КРУГА ИОАННА СКОТТА И РЕМИГИЯ ИЗ ОСЕРРА
  5. Демоны и существа битвы
  6. Демоны и богиня войны
  7. БЛАГОДАРСТВЕННЫЕ МОЛИТВЫ И БЛАГОДАРЕНИЕ ПО ДАРОВАНИИ ИСЦЕЛЕНИЯ И О ПОЛУЧЕНИИ ПРОШЕНИЯ И О ВСЯКОМ БЛАГОДЕЯНИИ БОЖИЙ (Из чина благодарственных молитв)
  8. Ж. Борч ПРЕДЗНАМЕНОВАНИЯ, ПРЕДСКАЗАНИЯ И ИСПЫТАНИЯ: ДЕМОНЫ И ОРУЖИЕ В ДРЕВНЕИРЛАНДСКИХ ТЕКСТ
  9. Хэнкок Г.. Сверхъестественное. Боги и демоны эволюции, 2007
  10. Глава 81 ОПРОВЕРЖЕНИЕ ОБВИНЕНИЯ СОКРАТА ПО ПОВОДУ ДЕМОНИЯ. ЗАКЛЮЧЕНИЕ
  11. МОЛИТВЫ ОТ ЗЕМЛЕТРЯСЕНИЯ Молитва 1-я
  12. МОЛИТВА ОТ ЧАРОДЕЙСТВА И КОЛДОВСТВА
  13. IX. СЛОВЕСНОЕ СЛУЖЕНИЕ (МОЛИТВА)