<<
>>

МОЛИТВА О НЕДУЖНЫХ № 6 • (к Богородице в любых болезнях)

Царице наша преблагая, надеждо наша Богородице, прияти- лище сирых, и странных предстательнице, скорбящих радосте, обидимых покровительнице, зриши нашу беду, зрпши нашу скорбь: помози нам яко немощным, окорми нас яко странных: обиду нашу веси, разреши ту, яко волиши, яко не имамы иныя помощи разве Тебе, ни иныя предстательницы, токмо Тебе, Бо- гомати.яко да сохраниши нас и покрыеши, во веки веков.
Аминь.

МОЛИТВА О НЕДУЖНЫХ № 7 (любой плотской болезнью)

Боже сильный, милостию строяй вся на спасение роду человеческому, посети раба Своего сего (имя), нарицающа имя Христа Твоего, исцели его от всякого недуга плотскаго: и отпусти грех и греховныя соблазны, и всяку напасть, и всяко нашествие неприязнено далече сотвори от раба Твоего. И воздвигни от одра греховиаго, и устрой его во святую Твою Церковь здрава душею и телом, и делы добрыми славящаго со всеми людьми имя Христа Твоего, яко Тебе славу возсылаем, со Безначальным Ти Сыном и со святым Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

МОЛИТВА ЗА НЕМОЩНОГО И НЕСПЯЩЕГО

Боже Великий, хвальный и Непостижимый, и Неисповедимый, создавый человека рукою Твоею, персть взем от земли и образом Твоим почтивый его, явися на рабе Твоем (имя) идаждь ему сон успокоения, сон телесный, здравия и спасения живота, и крепость душевную и телесную. Сам убо, Человеколюбче Царю, предстаии и ныне наитием даруй ему здравие, крепость и благомощие, Твоею благостию: яко от Тебе есть всяко даяние благо и всяк дар совершен. Ты бо еси врач душ наших, и Тебе славу, и благодарение, и поклонение возсылаем со безначальным Твоим Отцем и Пресвятым и Благим и Животворящим Твоим Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

МОЛИТВА О НЕДУЖНОМ КО ГОСПОДУ (болезни горла и дыхательных путей)

Отче Святый, врачу душ и телес, пославый Единородного Твоего Сына, Господа нашего Иисуса Христа, всякий недуг исцеляющего, и от смерти избавляющего, исцели и раба твоего (имя) от обдержащия его телесныя и душевныя немощи, и ожит- вори его благодатию Христа Твоего: молитвами пресвятыя владычицы нашея Богородицы и Присиодевы Марии: предстатель- ства честных небесных сил безплотных: силою честнаго и животворящего креста: честнаго славного пророка, предтечи и крестителя Иоанна: святых славных и всехвальных апостолов: святых славных добропобедных мучеников; преподобных и бо- гоносных отец наших; святых исцелителей безсребренников, Космы и Дамиана, Кира и Иоанна, Пантелеймона и Ермолая, Сампсона и Диомида, Фотия и Аникиты; святых и праведных богоотец Иоакима и Анны, и всех святых.

Яко Ты еси источник исцелений, Боже наш, и Тебе славу возсылаем, со единородным Твоим Сыном и единородным Твоим Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

МОЛИТВА О НЕДУЖНЫХ (при женских болезнях)

Блаже и человеколюбче, благоутробне и многомилостиве Господи, многий в милости и богатый в благостыни, Отче щедрот, и Боже всякого утешения, укрепивый ны святыми Твоими апостолами, елеем с молитвою немощи людей целитп.

Ей, Владыко, Господи Боже наш, молим ти ся, всесильне, еже спасти вся ны, едине душ же и телес врачу, освяти вся ны; всяк недуг исцеляяй, исцели и раба Твоего (имя), воздвигни его от одра болезненнаго милостию Твоея благости, посети его милостию и щедротами Твоими; отжени от него всякую болезнь и немощь, яко да восстав рукою Твоею крепкою, поработает Тебе со всяким благодарением; яко да и ныне причащаясь Твоего неизгла- голанного человеколюбия, поем и славим Тя, творящего великая и чудная, славная же и изрядная. Твое бо есть, еже миловати, и спасати ны, Боже наш. Аминь.

<< | >>
Источник: Антоний Церковный. Защита и лечение словом. Православные и народные методы / Антоний Церковный. —М.: ACT; Донецк: Сталкер,. — 318, [2] с: ил. — (Секреты деревенского знахаря).. 2005

Еще по теме МОЛИТВА О НЕДУЖНЫХ № 6 • (к Богородице в любых болезнях):

  1. КАНОН4 ЗА БОЛЯЩЕГО
  2. МОЛИТВА О НЕДУЖНЫХ № 2 (при любых болезнях)
  3. МОЛИТВА О НЕДУЖНЫХ № 6 • (к Богородице в любых болезнях)