<<
>>

МОЛИТВА О НЕДУЖНЫХ № 2 (при любых болезнях)

Владыко Вседержителю, Святый Царю, наказу яй и не умерщвляй, утверждали низвержепная, телесныя человеков скорби исправляли, молимся Тебе, Боже наш, раба Твоего (имя), не- мощетвующая посети милостию Твоею, прости ему всякое согрешение вольное и невольное, Ей, Господи, врачебную твою силу с небесе низпосли, прикоснися телеси, угаси огневицу, укроти страсть и всякую немощь таящуюся: буди врач раба Твоего (имя).
Воздвигни его от одра болезненнаго, и от ложа озлобления цела и всесовсршенна, даруй его Церкви Твоей бла- гоугождающа итворяща волю Твою. Твое бо есть, еже милова- ти и спасати ны Боже наш, и Тебе славу возсылаем, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

МОЛИТВА О НЕДУЖНЫХ № 3

(как при физических, так и при душевных болезнях, психических расстройствах)

Отче Святый, врачу душ и телес, иославый Единородного Твоего Сына, Господа нашего Иисуса Христа, всякий недуг исцеляющего, и от смерти избавляющего, исцели и раба Твоего (имя) от обдержащияеготелесныя и душевныя немощи, и ожит- вори его благодатию Христа Твоего: молитвами пресвятыя Владычицы нашея Богородицы и Приснодевы Марии: предстатель- ства честных небесных сил безплотных: силою честнаго и животворящего креста: честнаго славного пророка, предтечи и крестителя Иоанна: святых славных и всехвальных апостолов: святых славных, и добропобедных мучеников; преподобных и богоносных отец наших: святых и исцелителей безерсбрсников, Космы и Дамиана, Кира и Иоанна, Пантелеймона и Ермолая, Сампсона и Диомида, Фотия и Аникиты: святых и праведных богоотец Иоакими и Анны, и всех святых.

Яко Ты еси источник исцелений, Боже наш, и Тебе славу возсылаем, со единородным Твоим Сыном и единородным Твоим Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

МОЛИТВА О НЕДУЖНЫХ № 4 (общая ко Господу)

Блаже и человеколюбче, благоутробне и многомилостиве Господи, многий в милости и богатый в благостыни, Отче щедрот, и Боже всякого утешения, укрепи вый ны святыми Твоими апостолами, елеем с молитвою немощи людей целити.

Ей, Вла- дыко, Господи Боже наш, молим Ти ея, всесильне, еже спасти вся ны, едине душ же и телес врачу, освяти вся ны: всяк недуг исцеляяй, исцели и раба Твоего (имя), воздвигни его от одра болезненнаго милостию Твоея благости, посети его милостию и щедротами Твоими: отжени от него всякую болезнь и немощь, яко да востав рукою Твоею крепкою, поработает Тебе со всяким благодарением: яко дай ныне причащающий ея Твоего не- изглаголаннаго человеколюбия, поем и славим Тя, творящего великая и чудная, славная же и изрядная. Твое бо есть, еже ми- ловати, и спасати ны, Боже наш. Аминь.

МОЛИТВА О НЕДУЖНЫХ № 5 (о прикованных к постели больных)

На одре болезни лежащих (лежащего или лежащию), и смертною раною уязвленных (уязвленного или уязвленную), якоже иногда воздвигл еси Спасе, Петрову тещу, и разелабленнаго на одре носимого; сице и ныне милосердие, страждущих (страждущего или страждущую), посети и исцели: Ты бо един еси недуги и болезни рода нашего понесый и вся многий яко милостив.

<< | >>
Источник: Антоний Церковный. Защита и лечение словом. Православные и народные методы / Антоний Церковный. —М.: ACT; Донецк: Сталкер,. — 318, [2] с: ил. — (Секреты деревенского знахаря).. 2005

Еще по теме МОЛИТВА О НЕДУЖНЫХ № 2 (при любых болезнях):

  1. КАНОН4 ЗА БОЛЯЩЕГО
  2. МОЛИТВА О НЕДУЖНЫХ № 2 (при любых болезнях)
  3. МОЛИТВА О НЕДУЖНЫХ № 6 • (к Богородице в любых болезнях)