<<
>>

МОЛИТВА КО ПРЕСВЯТОЙ БОГОРОДИЦЕ В ЧЕСТЬ ИКОНЫ ЕЕ «ПРИБАВЛЕНИЕ УМА»

С этой молитвой обращаются к Богородице при слабой способности в науках (у детей и взрослых), а так же при выполнении какой-либо сложной работы или же в недоумении, как поступить в той или иной ситуации.
Кроме того, молитву можно читать об исцелении или прибавлении ума у детей, страдающих слабоумием.

Богородице Пречистая, Доме, егоже со'зда Себе Премудрость Божия, даров духовных Подательнице, от мира к премирным ум наш возводящая и всех к познанию разума приводящая! Прими молебное пение от нас, недостойных раб Твоих, с верою и умилением поклоняющихся пред пречистым образом Твоим. Умоли Сына Твоего и Бога нашего, да дарует властем нашим, мудрость и силу, судиям правду и нелицеприятие, пастырем мудрость духовную, ревность и бдение о душах наших, наставником смиренномудрие, чадом послушание, всем же нам дух разума и благочестия, дух смирения и кротости, дух чистоты и правды. И ныне, Всепетая, Вселюбимая наша Мати, подай нам ума прибавление, умири, соедини во вражде и разделении су- щия и положи им соуз любве неразрешимый, всех заблуждшпх от неразумия к свету истины Христовы обрати, страху Божию, воздержанию и трудолюбию настави, слово премудрости и ду- шеполезное знание просящим даруй, осени нас вечною радос- тию, Херувимов светлейши и Серафимов честнейши сущая. Мы же, славная дела и многоразумную премудрость Божию в мире и жизне нашей видящее, устранимся земныя суеты и излишних житейских попечений, и ум, сердце наше на Небеса возведем, яко да твоим заступлением и помощию славу, хвалу, благодарение и поклонение за вся в Троице славимому Богу и всех Создателю возсылаем, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

МОЛИТВА КО ПРЕСВЯТОЙ БОГОРОДИЦЕ «ОТЧАЯННЫХ ЕДИНАЯ НАДЕЖДА»

Это очень редкая и сильная молитва, к которой прибегают тогда, когда болезнь долго не проходит и положение кажется безвыходным. Кроме того, обращаться с этой молитвой к Богородице можно в любых сложных ситуациях.

О Пресвятая Дево, Мати Господа вышняго, заступнице и покрове всех, к Тебе прибегающих! Призри с высоты святыя Твоея на мя, грешнаго, припадающаго ко пречистому (чудотворному) образу Твоему: услыши мою теплую молитву и принеси ю пред возлюбленнаго Сына Твоего, Господа нашего Иисуса Христа; умоли его, да озарит мрачную душу мою светом божественныя благодати Своея, да избавит мя от всякия нужды, скорби и болезни, да низпослет мне тихое и мирное житие, здравие телесное и душевное, да умирит страждущее сердце мое и исцелит раны его, да наставит мя на добрая дела, ум мой убо от помышлений суетных да очистит, исполнению же заповедей своих мя научив, от вечныя муки да избавит и Своего небесна- го царствия да не лишит мя.

О Пресвятая Богородице! Ты, всех скорбящих радосте, услыши и мя, скорбнаго; Ты, именуемая Утоление печали, утоли и мою печаль; Ты, Купино неопалимая, сохрани мир и всех нас от вредоносных огненных стрел врага; Ты, Взыскание погибших, не попусти и мне погибиути в бездне грехов моих, на Тя бо Бозс вся моя надежда и упование. Буди мне в жизни временной заступница и о жизни вечней пред возлюбленным Сыном Твоим, Господем нашим Иисусом Христом ходатаица. Научи мя тому убо с верою и любовию служи- ти, Тебе же, Пресвятая Мати Божия, Прсблагословенная Марле, благоговейно чтитн до скончания дней моих. Аминь.

<< | >>
Источник: Антоний Церковный. Защита и лечение словом. Православные и народные методы / Антоний Церковный. —М.: ACT; Донецк: Сталкер,. — 318, [2] с: ил. — (Секреты деревенского знахаря).. 2005

Еще по теме МОЛИТВА КО ПРЕСВЯТОЙ БОГОРОДИЦЕ В ЧЕСТЬ ИКОНЫ ЕЕ «ПРИБАВЛЕНИЕ УМА»:

  1. Молитва святому апостолу Иоанну Богослову о совете и любви между мужем и женой
  2. Домашнее молитвенное правило для студентов и школьников: 1.
  3. МОЛИТВА КО ПРЕСВЯТОЙ БОГОРОДИЦЕ В ЧЕСТЬ ИКОНЫ ЕЕ «ПРИБАВЛЕНИЕ УМА»
  4. ГЛАВА 11Большая Орда