<<
>>

МОЛИТВА СВЯЩЕШЮМУЧЕНИКУ АНТИПЕ, ЕПИСКОПУ ПЕРГАМА АСИЙСКОГО (при зубной боли) (11/24 апреля)

О нем Господь говорит в Апокалипсисе: «...умерщвлен верный свидетель Мой Антипа» (Откр., 2:13). Брошенный язычниками в раскаленного медного вола (как жертва идолу), св. Антипа спо- кошю отошел ко Господу, мощи его не пострадали от огня и стачи источником многочисленных исцелений.
Особенно часто прибегают к свящеппомучошку Аитипе при зубной боли.

Молитва

О преславный святценномучениче Антнпо и скорый помотц- ничс христианом в болезнех! Верую от всея души и помышления, яко дадеся тебе от Господа дар болятция исцеляти, недугу - ющия врачевати и разелабленныя укрепляти. Сего ради к тебе, яко благодатному врачу болезней, аз, немощный, прибегаю и, твой досточтимый образ с благоговением лобызая, молюся: твоим предстательством у Царя Небеснаго испроси мне, болящему, исцеление от удручающия мя зубныя болезни, аще бо и недостоин еемьтебе, благостнейшаго отца и приснаго заступника моего, но ты, быв подражатель человеколюбия Божия, сотвори мя достойна твоего заступления чрез мое обращение от злых дел к благому житию, уврачуй обильно дарованною тебе благо- датию язвы и струпы души и тела моего, даруй ми здравие и спасение и во всем благое иоспешение, да, тако тихое и безмолвное житие пожив во всяком благочестии и чистоте, сподоблюся со всеми святыми славнти всесвятое имя Отца и Сына и Святаго Духа. Аминь.

МОЛИТВА ПРЕПОДОБНОМУ ВАСИЛИЮ НОВОМУ

(от лихорадки)

(26 марта/8 апреля)

Преподобный Василий Новый при своей жизни исцелял людей от лихорадки.

О священная главо, преподобие отче, преблаженне авво Василие! lie забуди убогих твоих до конца, но поминай нас всегда во святых твоих и благоприятных молитвах к Богу! Помяни стадо твое, еже сам упасл еси, и не забуди посещати чад твоих. Моли за ны, отче священный, за дети твоя духовныя, яко имели дерзновение к Небесному Царю; не премолчи за ны ко Господу, и не презри нас, верою и любовию чтущих тя.

Поминай нас, недостойных, у Престола Вседержителя, и не престай мо- ляся о нас ко Христу Богу: ибо дана тебе бысть благодать за ны молитися. Не мним бо тя суща мертва: аще бо телом и преставился еси от нас, но и по смерти жив сый пребываешн. Не отступай от нас духом, сохраняя нас от стрел вражиих и всякия прелести бесовския и козней диавольских. Пастырю наш добрый. (Аще бо и мощей твоих рака пред очима нашима видима есть всегда, но) святая твоя душа со Ангельскими воинствами, со Безплотными лики, с Небесными силами, у Престола Все- держителева предстоящи, достойно веселится. Ведуще убо тя воистинну и по смерти жива суща, тебе припадаем и тебе молимся: молися о нас Всесильному Богу о пользе душ наших, и испроси нам время на покаяние, да невозбранно прейдем от земли на небо, от мытарств же горьких, бесов, воздушных князей и от вечныя муки избавимся, и Небеснаго Царствия наследницы да будем со всеми праведными, от века угодившими Богу нашему Иисусу Христу; Емуже подобает всякая слава, честь и поклонение, со Безначальным Его Отцем и Пресвятым и Благим и Животворящим Его Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

<< | >>
Источник: Антоний Церковный. Защита и лечение словом. Православные и народные методы / Антоний Церковный. —М.: ACT; Донецк: Сталкер,. — 318, [2] с: ил. — (Секреты деревенского знахаря).. 2005

Еще по теме МОЛИТВА СВЯЩЕШЮМУЧЕНИКУ АНТИПЕ, ЕПИСКОПУ ПЕРГАМА АСИЙСКОГО (при зубной боли) (11/24 апреля):

  1. ГЛАВА XIV ОБ ИСЧИСЛЕНИИ ПРИ ПОМОЩИ КАМЕШКОВ. НАЧАЛА АЛГЕБРЫ
  2. XI
  3. 7. ИМЕСЛАВИЕ КАК ФИЛОСОФСКАЯ ПРЕДПОСЫЛКА
  4. II Стихия православия: Церковь и быт. Демократизм в понимании Церкви. Важное значение обряда. Консерватизм. Монашеский идеал. Приходское православие. Взгляд на духовенство. Быт; церковность в быту. Языческие воспоминания. Дисциплина в домашней жизни. Православная культура. Отношение к земле и хлебу. Двоеверие. Колдуны.
  5. VI. ЧЕРТЫ ФЕНОМЕНОЛОГИИ КУЛЬТА
  6. 15 января 1863 ИСКОПАЕМЫЙ ЕПИСКОП, ДОПОТОПНОЕ ПРАВИТЕЛЬСТВО И ОБМАНУТЫЙ НАРОД 61
  7. ОТ АНТИЧНОСТИ ДО эпохи ПРОСВЕЩЕ НИЯ)
  8. МОЛИТВА БЕССРЕБРЕНИКАМ И ЧУДОТВОРЦАМ КОСМЕ И ДАМИАНУ (1/14 июля, 1/14 ноября)
  9. МОЛИТВА СВЯЩЕШЮМУЧЕНИКУ АНТИПЕ, ЕПИСКОПУ ПЕРГАМА АСИЙСКОГО (при зубной боли) (11/24 апреля)
  10. МОЛИТВА БЛАЖЕННОМУ АНДРЕЮ, ХРИСТА РАДИ ЮРОДИВОМУ (при лишении ума) (2/15 октября)
  11. МОЛИТВА БОЖИЕЙ МАТЕРИ ПРЕД ИКОНОЙ ЕЕ «НЕУПИВАЕМАЯ ЧАША» (от пьянства) (5/18 мая)