<<
>>

МОЛИТВА СВЯТИТЕЛЮ ГУРИЮ, АРХИЕПИСКОПУ КАЗАНСКОМУ (болезни головы) (4/17 октября; 5/18 декабря)

Архиепископ Гурий при жизни претерпел гонения, скорби и болезни. После открытия его святых мощей верующие получают по молитвам святителя исцеление от многих болезней, в том числе от болезней головы.

Молитва

Святителю отче Гурие! Предстояще честному образу твоему (или: священней раце многоцелебных мощей твоих), молим тя усердно: буди всегда и повсюду наш ходатай, заступник и покровитель.

Исходатайствуй пастве твоей мир, тишину и благоденствие, здравие же и спасение. Буди присный наш заступ- ник от всех враг видимых и невидимых: покрывай нас от нахождения всех бед, напастей и скорбей, паче же от искушений врага темнаго. Предстоящим же зде и молящимся испроси у Господа Бога вся, яже ко спасению своему тии просят у Него в своих нуждах и скорбех, да вси мы с тобою прославляем все- святое имя Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

МОЛИТВА БОЖИЕЙ МАТЕРИ ПРЕД ИКОНОЙ ЕЕ КАЗАНСКОЙ (при слепоте или иной болезни глаз)

(8/21 июля; 22 октября/4 ноября)

Чрез эту чудотворную икону, явленную в Казани в 1579 г. (она была чудесно обретена в земле), Богоматерь явила Свою чудодейственную силу в исцелении больных. Первыми чудесами от иконы были исцеления глазных болезней.

Молитва

О Пресвятая Госпоже Владычице Богородице! Со страхом, верою и любовию припадающе пред честною иконою Твоею, молим Тя: не отврати лица Твоего от прибегающих к Тебе. Умоли, Милосердая Мати, Сына Твоего и Бога нашего, Господа Иисуса Христа, да сохранит мирно страну нашу, Церковь Свою Святую да незыблему соблюдет от неверия, ересей и раскола. Не имамы бо иныя помощи, не имамы иныя надежды, разве Тебе, Пречистая Дево, Ты еси Всесильная христиан Помощница и Заступница. Избави всех, с верою Тебе молящихся, от падений греховных, от навета злых человек, от всяких искушений, скорбей, бед и от напрасныя смерти. Даруй нам дух сокрушения, смирение сердца, чистоту помышлений, исправление гре- ховныя жизни и оставление прегрешений, да вси, благодарив воспевающе величия Твоя, сподобимся Небеснаго Царствия и тамо со всеми святыми прославим пречестное и великолепое имя Отца и Сына и Святаго Духа.

Аминь.

МОЛИТВА БЛАЖЕННОМУ ВАСИЛИЮ, ХРИСТА РАДИ ЮРОДИВОМУ, МОСКОВСКОМУ ЧУДОТВОРЦУ

(2/15 августа)

Святые мощи блаженного Василия прославились многочисленными исцелениями, в том числе глазных болезней.

Молитва

О великий угодииче Христов, истинный друже и верный рабе Всетворца Господа Бога, преблаженне Василие! Услыши ны, многогрешным, ныне вопиющия к тебе и призывающим имя твое святое, помилуй ны, припадающия днесь к пречистому образу твоему, приими малое наше и недостойное сие моление, умилосердися над убожеством нашим, и молитвами твоими исцели всяк недуг и болезнь души и тела нашего грешнаго, и сподоби ны течение жизни сея невредимо от видимых и невидимых врагов безгрешно прейти, и христианскую кончину, ие- постыдну, мирну, безмятежну, и Небеснаго Царствия наследие получити со всеми святыми во веки веков. Аминь.

<< | >>
Источник: Антоний Церковный. Защита и лечение словом. Православные и народные методы / Антоний Церковный. —М.: ACT; Донецк: Сталкер,. — 318, [2] с: ил. — (Секреты деревенского знахаря).. 2005

Еще по теме МОЛИТВА СВЯТИТЕЛЮ ГУРИЮ, АРХИЕПИСКОПУ КАЗАНСКОМУ (болезни головы) (4/17 октября; 5/18 декабря):

  1. МАРГАРИТА ПАРМСКАЯ И ГРАНВЕЛЛА. НОВЫЕ ЕПИСКОПСТВА
  2. < Приложение 1. Из письма священника Павла Флоренского Вл. А. Кожевникову от 29 июня—12 июля 1912 г.185)
  3. Можно ли словом убить?
  4. Что собой представляют «слова заклятия»?
  5. Молитва святому апостолу Иоанну Богослову о совете и любви между мужем и женой
  6. МОЛИТВЫ ОБ ИСЦЕЛЕНИИ ОТ РАЗЛИЧНЫХ БОЛЕЗНЕЙ
  7. МОЛИТВА О НЕДУЖНЫХ № 6 • (к Богородице в любых болезнях)
  8. МОЛИТВА БЕССРЕБРЕНИКАМ И ЧУДОТВОРЦАМ КОСМЕ И ДАМИАНУ (1/14 июля, 1/14 ноября)
  9. МОЛИТВА СВЯТИТЕЛЮ ГУРИЮ, АРХИЕПИСКОПУ КАЗАНСКОМУ (болезни головы) (4/17 октября; 5/18 декабря)
  10. МОЛИТВА МУЧЕНИКУ ЛОНГИНУ, СОТНИКУ (болезни глаз) (16/29 октября)
  11. МОЛИТВА БОЖИЕЙ МАТЕРИ ПРЕД ИКОНОЙ ЕЕ «НЕУПИВАЕМАЯ ЧАША» (от пьянства) (5/18 мая)
  12. МОЛИТВА ОТ ЧАРОДЕЙСТВА И КОЛДОВСТВА
  13. МОЛИТВА ВАСИЛИЮ ВЕЛИКОМУ АРХИЕПИСКОПУ КЕСАРИ КАППАДОКИЙСКОМУ, О ЗАЩИТЕ И СОХРАНЕНИИ ЖИЗНИ ШАХТЕРОВ И ПРОЧИХ ЛЮДЕЙ, РАБОТАЮЩИХ НА ОПАСНЫХ РАБОТАХ
  14. Молитва 1-я ко Господу
  15. Ill
  16. 12. Шамбала зияющая