<<
>>

МОЛИТВА СВЯТИТЕЛЮ ГУРИЮ, АРХИЕПИСКОПУ КАЗАНСКОМУ (болезни головы) (4/17 октября; 5/18 декабря)

Архиепископ Гурий при жизни претерпел гонения, скорби и болезни. После открытия его святых мощей верующие получают по молитвам святителя исцеление от многих болезней, в том числе от болезней головы.

Молитва

Святителю отче Гурие! Предстояще честному образу твоему (или: священней раце многоцелебных мощей твоих), молим тя усердно: буди всегда и повсюду наш ходатай, заступник и покровитель. Исходатайствуй пастве твоей мир, тишину и благоденствие, здравие же и спасение. Буди присный наш заступ- ник от всех враг видимых и невидимых: покрывай нас от нахождения всех бед, напастей и скорбей, паче же от искушений врага темнаго.

Предстоящим же зде и молящимся испроси у Господа Бога вся, яже ко спасению своему тии просят у Него в своих нуждах и скорбех, да вси мы с тобою прославляем все- святое имя Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

МОЛИТВА БОЖИЕЙ МАТЕРИ ПРЕД ИКОНОЙ ЕЕ КАЗАНСКОЙ (при слепоте или иной болезни глаз)

(8/21 июля; 22 октября/4 ноября)

Чрез эту чудотворную икону, явленную в Казани в 1579 г. (она была чудесно обретена в земле), Богоматерь явила Свою чудодейственную силу в исцелении больных. Первыми чудесами от иконы были исцеления глазных болезней.

Молитва

О Пресвятая Госпоже Владычице Богородице! Со страхом, верою и любовию припадающе пред честною иконою Твоею, молим Тя: не отврати лица Твоего от прибегающих к Тебе. Умоли, Милосердая Мати, Сына Твоего и Бога нашего, Господа Иисуса Христа, да сохранит мирно страну нашу, Церковь Свою Святую да незыблему соблюдет от неверия, ересей и раскола. Не имамы бо иныя помощи, не имамы иныя надежды, разве Тебе, Пречистая Дево, Ты еси Всесильная христиан Помощница и Заступница. Избави всех, с верою Тебе молящихся, от падений греховных, от навета злых человек, от всяких искушений, скорбей, бед и от напрасныя смерти. Даруй нам дух сокрушения, смирение сердца, чистоту помышлений, исправление гре- ховныя жизни и оставление прегрешений, да вси, благодарив воспевающе величия Твоя, сподобимся Небеснаго Царствия и тамо со всеми святыми прославим пречестное и великолепое имя Отца и Сына и Святаго Духа. Аминь.

МОЛИТВА БЛАЖЕННОМУ ВАСИЛИЮ, ХРИСТА РАДИ ЮРОДИВОМУ, МОСКОВСКОМУ ЧУДОТВОРЦУ

(2/15 августа)

Святые мощи блаженного Василия прославились многочисленными исцелениями, в том числе глазных болезней.

Молитва

О великий угодииче Христов, истинный друже и верный рабе Всетворца Господа Бога, преблаженне Василие! Услыши ны, многогрешным, ныне вопиющия к тебе и призывающим имя твое святое, помилуй ны, припадающия днесь к пречистому образу твоему, приими малое наше и недостойное сие моление, умилосердися над убожеством нашим, и молитвами твоими исцели всяк недуг и болезнь души и тела нашего грешнаго, и сподоби ны течение жизни сея невредимо от видимых и невидимых врагов безгрешно прейти, и христианскую кончину, ие- постыдну, мирну, безмятежну, и Небеснаго Царствия наследие получити со всеми святыми во веки веков. Аминь.

<< | >>
Источник: Антоний Церковный. Защита и лечение словом. Православные и народные методы / Антоний Церковный. —М.: ACT; Донецк: Сталкер,. — 318, [2] с: ил. — (Секреты деревенского знахаря).. 2005

Еще по теме МОЛИТВА СВЯТИТЕЛЮ ГУРИЮ, АРХИЕПИСКОПУ КАЗАНСКОМУ (болезни головы) (4/17 октября; 5/18 декабря):

  1. МОЛИТВА МУЧЕНИКУ ЛОНГИНУ, СОТНИКУ (болезни глаз) (16/29 октября)
  2. Молитва пред иконою пресвятыя Богородицы Казанскою
  3. МОЛИТВА ВАСИЛИЮ ВЕЛИКОМУ АРХИЕПИСКОПУ КЕСАРИ КАППАДОКИЙСКОМУ, О ЗАЩИТЕ И СОХРАНЕНИИ ЖИЗНИ ШАХТЕРОВ И ПРОЧИХ ЛЮДЕЙ, РАБОТАЮЩИХ НА ОПАСНЫХ РАБОТАХ
  4. МОЛИТВЫ, ЧИТАЕМЫЕ В БОЛЕЗНЯХ И О БОЛЯЩИХ
  5. МОЛИТВЫ ОБ ИСЦЕЛЕНИИ ОТ РАЗЛИЧНЫХ БОЛЕЗНЕЙ
  6. МОЛИТВА О ИСЦЕЛЕНИИ БОЛЕЗНЕЙ НОГ
  7. МОЛИТВА О НЕДУЖНЫХ № 2 (при любых болезнях)
  8. МОЛИТВА О НЕДУЖНЫХ № 6 • (к Богородице в любых болезнях)
  9. Молитва от болезней ног Серафиму Саровскому, чудотворцу
  10. Глава 9. «Но пасаран!» Битва за Мадрид. Октябрь – декабрь 1936 года
  11. МОЛИТВА БОЖИЕЙ МАТЕРИ ПРЕД ИКОНОЙ ЕЕ «ВСЕЦАРИЦА» (при раковой болезни) (15/28 августа)
  12. Можно ли исцелиться от болезни, слушая в записи на магнитофоне или любом другом проигрывающем устройстве молитвы?
  13. МОЛИТВА БЛАЖЕННОМУ АНДРЕЮ, ХРИСТА РАДИ ЮРОДИВОМУ (при лишении ума) (2/15 октября)
  14. Желчнокаменная болезнь, болезни печени и желчевыводящих путей
  15. Святитель Филарет, митрополит Московский
  16. Дидактика архиепископа Фаддея (Успенского)