<<
>>

МОЛИТВА ВЕЛИКОМУЧЕНИКУ ИОАННУ НОВОМУ, СОЧАВСКОМУ, О ЗАЩИТЕ И ОБ УСПЕХЕ В БИЗНЕСЕ И ХОРОШЕЙ ТОРГОВЛЕ

Тропарь, глас 4

Житие на земли добре окормляя, страдальче милостынями, и частыми молитвами, и слезами, паки же ко страданию мужески стремився, персское обличил еси нечистие.

Темже Цсркве был еси утверждение и христиан похвале, Иоанне приснопамятно.

Молитва

О святый угодниче Божий, великомучениче Иоанне! Подвигом добрым подвизався на земли, восприял еси на Небесах венец правды, егоже уготовал есть Господь всем любящим Его. Темже взирающе на святый твой образ,радуемся о преславием скончании жительства твоего и чтем святую память твою. Ты же, предстоя Престолу Божию, приими моления наша и ко Всемилостивому Богу принеси, о еже простити нам всякое пригре- щение и помощи нам стати противу кознсм диавольским, да избавлынеся от скорбей, болезней, бед и напастей и всякого зла, благочестно и праведно поживем в нынешнем веце и сподобимся предстательством твоим, аще и недостойны есмы, видети благая на земли живых, славяще Единаго во святых Своих славимого Бога, Отца и Сына и Святаго духа, ныне и вовеки веков. Аминь.

МОЛИТВА КО ГОСПОДУ НА ПРОЩЕНИЕ ГРОМОВ И МОЛНИЙ

С этой молитвой обращаются ко Господу, дабы сохранить и защитить дом, урожай от поражения молнией.

Господу помолимся. Господи, помилуй. Паки Тебе, Господи Человеколюбца Владыки, намять наказания паки рабов не- ключимых прощения, молния ведущих, яко елико превосходит множество грехов, толико вящий и того превосходиши, непа- мятозлобным Твоим благоутробием, темже, яко да не в век про- гневаешися на нас, но в милости Твоей оживши ны щедротами Твоими. Господи Боже наш, утверждали гром и претворяй молнию, и вся деяй ко спасению дел руку Твоея, призри Твоим Человеколюбием, избави нас от всякие скорби, гнева и нужды, и настоящего прощения:ЛЗозгремел Бо еси с небеси Господи, и молнию умножил еси, и смутил еси нас, Примирися Благоут- робне; к тебе прибегаем, и богатыя щедроты Твоя низпосли на ны, и помилуй рабы Твоя, яко Благ и Человеколюбец; да не попалит нас огонь ярости Твоея, ниже да снедает нас ярость молний и громов Твоих; но обычное Твоеупотребивый благоутро- бие, укроти гнев Твой, и в Благотишие воздух преложи, и солнечными лучами належащей мрак разееки, и мглу в тишину претвори. Аминь.

<< | >>
Источник: Антоний Церковный. Защита и лечение словом. Православные и народные методы / Антоний Церковный. —М.: ACT; Донецк: Сталкер,. — 318, [2] с: ил. — (Секреты деревенского знахаря).. 2005

Еще по теме МОЛИТВА ВЕЛИКОМУЧЕНИКУ ИОАННУ НОВОМУ, СОЧАВСКОМУ, О ЗАЩИТЕ И ОБ УСПЕХЕ В БИЗНЕСЕ И ХОРОШЕЙ ТОРГОВЛЕ:

  1. МОЛИТВА ВЕЛИКОМУЧЕНИКУ ИОАННУ НОВОМУ, СОЧАВСКОМУ, О ЗАЩИТЕ И ОБ УСПЕХЕ В БИЗНЕСЕ И ХОРОШЕЙ ТОРГОВЛЕ