<<
>>

МОЛИТВА ВЕЛИКОМУЧЕНИКУ НИКИТЕ ПРИ ПОРЧЕ ДЕТЕЙ ОБ ИСЦЕЛЕНИИ ОТ РОДИМЦА

Тропарь, глас 4-й

Крест Христов яко некое оружие усердно восириим, и к борению врагов притекл еси, и за Христа пострадав, посреди огня священную твою душу Господу предал еси, отонудуже и даров исцеление от Него сподобился еси приятп, велпкомучениче Никите, моли Христа Бога спастися душам нашим.

Кондак, глас 12-й

Прелести посек державу стоянием твоим, и победы приим венец во страдальчествех твоих, со Ангелы славне радуешися Никите тезоимените, с нами Христа Бога моля непрестанно о всех нас.

Молитва

О великий страстотерпче Христов и чудотворче, велпкомучениче Никите! Припадающе ко святому и чудотворному образу твоему, подвиги же и чудеса твоя и многое сострадание твое клюдем прославляюще, молим тя прилежно: яви нам смиренным и грешным святое и многомощное твое заступление.

Се бо, грех ради наших, не имамы свободы чад Божиих, еже о потребах наших Госиода и Владыку нашего дерзновенно просити; но тебе, молитвенника, к Нему благоирпятпаго предлагаем и о твоем предстательстве взываем: испроси нам у Господа благопотребныя дары душам и телесем нашим: веру правую, спасения надежду несомненную, любовь же ко всем нелицемерную, во искушепиих мужество, в злостраданиих терпение, в молитвах постоянство, душ и телес здравие, земли плодоносне, воздуха благорастворение, житейских потреб довольство, мирное и благочестное на земли житие, христианскую жития кон- чину и добрый ответ на Страшном Суде Хриетове. И всем людей православным яви твое святое заступление: болящия исцели, скорбящия утеши, бедствующим помози. Ей, угодниче Божий и мучениче долготерпеливый! Не забуди святую обитель твою и вся живущия в ней и подвизающийся инокини же и мир- ския, но поспеши им во смирении и терпении носити иго Христово, и от всяких бед и искушений милостивно избави. Всех у бо нас приведи в тихое пристанище спасения и наследники сподоби быти пресветлаго Царствия Христова святыми твоими молитвами: да славим и поем великий щедроты Отца и Сына и Святаго Духа в Троице славимаго и покланяемаго Бога, и твое святое заступление во веки веков. Аминь.

<< | >>
Источник: Антоний Церковный. Защита и лечение словом. Православные и народные методы / Антоний Церковный. —М.: ACT; Донецк: Сталкер,. — 318, [2] с: ил. — (Секреты деревенского знахаря).. 2005

Еще по теме МОЛИТВА ВЕЛИКОМУЧЕНИКУ НИКИТЕ ПРИ ПОРЧЕ ДЕТЕЙ ОБ ИСЦЕЛЕНИИ ОТ РОДИМЦА:

  1. МОЛИТВА ВЕЛИКОМУЧЕНИКУ НИКИТЕ ПРИ ПОРЧЕ ДЕТЕЙ ОБ ИСЦЕЛЕНИИ ОТ РОДИМЦА