<<
>>

МОЛИТВЫ СЕ ЕСТЬ ЗАКЛИНАНИЯ ВЕЛИКАГО ВАСИЛИЯ К СТРАЖДУЮЩИМ ОТ ДЕМОНОВ

Господу помолимся. Господи, помилуй.

Боже богов, и Господи господей, огненных чинов содетелю, и невещественных сил хитродетелю, небесных и земных хитр- че, егоже никто же от человек виде, ниже видети может; егоже боится и трепещет вся тварь; иже выю возвысивша иногда архистратига, и свое служение прсслушанисм отвергша, низвергай на землю, и отступники с ним ангелы, демоны бывшия в помрачения глубины тартара предавый; даждь заклинанию сему о страшном имени Твоем совершаемому, страху быти сему предводителю лукавствия, и всем полком его с ним сиизпадшим от горняго светоношения: и обрати его в бегство, и запрети ему, и демоном его отступите конечне, да ничтоже вредно сопроти- вознаменанному образу соделает; но да приимут крепость державы сии запечатаннии, во еже ступати на змия и скорпия, и на всю силу вражию; Твое бо поется и величается.

И от всякаго дыхания со страхом славится всесвятос имя Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Господу помолимся. Господи, помилуй.

Заклинаю тя, злоначальника хульнаго, начальника сопро- тивнаго востання. И самодетеля лукавства, заклинаю тя, низ- верженнаго от горняго светоношения, и во тьму глубины низ- веданного возношения ради, заклинаю тя, и всю ниспадшую силу последовательную твоего произволения. Заклинаю тя, душе нечистый, Богом Саваофом, и всем воинством Ангел Божих, Адона Элои, Бога Вседержителя, изыди и разлучися от раба Божия (рабы Божия) (имя больного человека): заклинаю тя Богом, словом вся создавшим, и Господом Нашим Иисусом Христом, единородным Сыном Его, прежде век неизреченно, и безстрастно от него рожденным, видимую же и невидимую тварь соделавшим, по образу своему человека создавшим, законом первое естественно сея детоводившим, и ангельским приставлением сохраншим, водою согрешение выше потопившим, и поднебесным бездны разустившим, и гиганты нечествовавшия растлевшим.

И столп скверных разстрясшим, и землю Содомом и Геморров огнем жупельным испепелившим, его же свидетель дым неугасимый курится; жезлом море разделыпим, и люди йогами немокрыми проведшим, и мучителя фараона, и воинство богоборнос, во веки волнами нечестия брань потопившим; в последняя от Девы чистыя воплотившимся неизреченно, и целы печати чистоты сохранившим; омыти крещением древнюю нашу скверну благо изволившим, еюже мы преступлением оск- вернихомся.

Заклинаю тя, крестившимся во Иордане, и образ нам нетления в воде по благодати подавшим; его же ангели и вся силы небесныя удивншася, воплощенна Бога смирившагося зрящс; егда безначальный Отец, безначальное рождество сыновнее откры, и Святаго Духа схождение, троическое единство свиде- тельствова.

Заклинаю тя оным, ветру запретившим, и бурю морскую укротившим, полк демонский отгнавшим, и зеницы очныя от утробы лишенныя, брением слепые прозрети соделавшым и древнее рода нашего создание обновившим, и немыя глаголати исправившим, струпы проказ очистившим, и мертвыя от гробов воскресившим, даже до погребения человеко.м беседовавшим, и аде востанием пленившим, и все человечество необъято смертию устроившим.

Заклинаю тя Богом Вседержителем, богодухновенным гласом человеки вдохнувшим, и апостолом содействовавшим; и всю вселенную благочестия исполнившим; убойся, бежи, бежи, раз- лучися демоны, нечистый и скверный, преисподний, глубинный, льстивый безобразны, видимый безстудия ради, невидимый лицемерия ради, и деже аще еси, или отидеши; или сам еси веелзевул, или сотрясаясь, или змиевндный, или звероличный, или яко пара, или яко птица, или нощедлагольник, или глухий, или немый, или от нашествия усташаяй, или растерзали, или наветуяй, или во сне тяжце, или в недузе, или в язве, или в сме- се скоктаяй, ли слезы любосластныя творяй, или блудный, или злосмрадный, или похотный, или сластотворный, или отраво- любивый, или любонеистовный, или звездоволхвуяй, или до- моволшебник, или безстудный, или любопрительный, или не- постоянный, или с месяцем иремсняянея, или временем неким сообращаяйся, или утренний, или полуденный, или полуночный, или безгодия некоего, или блистания, или по случаю сре- тился еси, или от кого послан еси, или нашел еси внезапу, или в мори, или в реце, или от земли, или из гладязя, или от стремнины, или от рова, или от езера, или от трости, или от вещества, или от верху земли, или от скверны, или от луга, или от леса, или от древа, или от птиц, или от грома, или о покрова баннаго, или от купели водны, или от гроба идольскаго, или отнюдуже вемы, или не вемы, или от знаемых, или от незнаемых, и от не- посещаемаго места, отлучися и иреминися, устыдпея образа рукою Божиею созданнаго, и воображеннаго; убойся воплощен- наго Бога подобия, и не сокрыйся в рабе Божием (рабе Божией) (имя) во жезл железный, и пещь огненный, и тартар, и скрежет зубней, отмщение преслушания тебе ожидает. Убойся, умолкни, бежи, невозвратися, нпсокрыйся со инем лукавством нечистых духов; но отиди в землю безводную, пустую, неделанную, на нейже человек не обитает; Бог един призирает связали всех уязвляющих, и слосоветующих на образ его, и веригами мрака, тартару предавый, в долгую нощь и день, тебе всех злых, искусителя и изобретателя диавола.

Яко вслий есть страх Божий, и велия слава Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

<< | >>
Источник: Антоний Церковный. Защита и лечение словом. Православные и народные методы / Антоний Церковный. —М.: ACT; Донецк: Сталкер,. — 318, [2] с: ил. — (Секреты деревенского знахаря).. 2005

Еще по теме МОЛИТВЫ СЕ ЕСТЬ ЗАКЛИНАНИЯ ВЕЛИКАГО ВАСИЛИЯ К СТРАЖДУЮЩИМ ОТ ДЕМОНОВ:

  1. МОЛИТВА ИОАННА ЗЛАТОУСТА НАД СТРАЖДУЮЩИМИ ОТ ДЕМОНОВ
  2. МОЛИТВА-ЗАКЛИНАНИЕ НА ДИАВОЛА И НА НЕЧИСТЫЙ ДУХИ КО ВСЕМ СВЯТЫМ; КАКУЮ ПОДОБАЕТ ЧИТАТЬ, ИМЯ СВОЕ НАЗВАВ
  3. МОЛИТВА ВАСИЛИЮ ВЕЛИКОМУ АРХИЕПИСКОПУ КЕСАРИ КАППАДОКИЙСКОМУ, О ЗАЩИТЕ И СОХРАНЕНИИ ЖИЗНИ ШАХТЕРОВ И ПРОЧИХ ЛЮДЕЙ, РАБОТАЮЩИХ НА ОПАСНЫХ РАБОТАХ
  4. Молитва «Достойно Есть»
  5. А. А. Васильев ЛОГИЧЕСКОЕ СЛЕДОВАНИЕ АРИСТОТЕЛЯ И ЛОГИКА ХРИСТИАНСКОЙ АНТИНОМИИ (Н. А. ВАСИЛЬЕВ, о. п. ФЛОРЕНСКИЙ, с. Л. ФРАНК)
  6. В связи с рабочим графиком не всегда есть возможность вычитать утренние и вечерние молитвы, которые защищают человека в течение дня и ночи. Как быть в этом случае?
  7. Заклинание
  8. Главные молитвы каждого православного человека Молитва Господня («Отче Наш»)
  9. Демоны и существа битвы
  10. Человек есть Бог христианства, а антропология есть тайна христианской теологии.
  11. Демоны и богиня войны
  12. БЛАГОДАРСТВЕННЫЕ МОЛИТВЫ И БЛАГОДАРЕНИЕ ПО ДАРОВАНИИ ИСЦЕЛЕНИЯ И О ПОЛУЧЕНИИ ПРОШЕНИЯ И О ВСЯКОМ БЛАГОДЕЯНИИ БОЖИЙ (Из чина благодарственных молитв)
  13. §15. Карл Ясперс: что есть или где есть бытие?
  14. Ж. Борч ПРЕДЗНАМЕНОВАНИЯ, ПРЕДСКАЗАНИЯ И ИСПЫТАНИЯ: ДЕМОНЫ И ОРУЖИЕ В ДРЕВНЕИРЛАНДСКИХ ТЕКСТ
  15. ЕСТЬ ПЕРВЫЙ СЛИТОК!.. ЕСТЬ ЧИСТЫЙ ГРАФИТ!
  16. Хэнкок Г.. Сверхъестественное. Боги и демоны эволюции, 2007
  17. Глава 81 ОПРОВЕРЖЕНИЕ ОБВИНЕНИЯ СОКРАТА ПО ПОВОДУ ДЕМОНИЯ. ЗАКЛЮЧЕНИЕ