<<
>>

МОЛИТВЫ К ВЕЛИКОМУЧЕНИЦЕ ЕКАТЕРИНЕ О ЗАЩИТЕ ОТ ГРАДА

Святая Великомученица Екатерина пострадала за Христа в Александрии. После страшных мук колесования она была обезглавлена. Святой Екатерине молятся о сохранение от побития градом урожая.

Молитва 1-я

О святая великомученице Екатерине, избранны чистоты сосуде, столпе православия, надежная предстательнице наша, явившая нам саму вину умолити тя, подвижнице законная, святая на святей горе свято почивающая! Молим тя: приникши свыше, воимн гласу моления нашего, призри на бедствие рабов твоих, просвети омрачение ума нашего, сотвори пас горняя муд- рствовати, а не земная.

Поспеши нам молитвами твоими, по- беждати плотская похотения, пристрастия к миру и козни злых: духов, на нас злобно воюющих: да твоим предстательством во Дни жития сего свободни будем от враждебных их истязаний; О премудрая дево! Даруй нам вся, яже к пользе прошения: мо.« жеши бо многая нспросити у возлюблсннаго Жениха, Христа Бога нашего. Мы вемы, яко много может молитва праведнаго, поспешествуемая благоутробием Милосердаго Бога, Емуже слава, честь и благодарение всегда, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Молитва 2-я

О святая Екатерине, дево и мученице, истинная Христова невесто! Молим тя, чрез особливую благодать, еюже предвари тя Жених твой, Сладчайший Иисус, да якоже посрамивши прелести мучителя мудростию твоею, пятьдесят витий победила еси, и напоивши их небесным учением, к свету истинныя веры наставила еси: тако испроси и нам оную Божию мудрость, да й мы, расторгнувше вся козни адскаго мучителя и презревше мира и плоти соблазны, достойны явимся Божествснныя славы, и к ' расширению святыя нашея православныя веры сосуды достойны соделаемся, и с тобою Небссней скинии Господа и Владыку нашего Иисуса Христа, со Отцем и Святым Духом, восхвалим и прославим во все веки веков. Аминь.

МОЛИТВА СВЯТОМУ МУЧЕНИКУ ФОКЕ О ЗАЩИТЕ ПЛОДОВ И ПОКРОВИТЕЛЬСТВЕ САДОВОДАМ

Святой мученик Фока занимался садоводством и пострадал за распространение веры Христовой.

В основном ему молятся о помощи при посадке виноградника. Хотя к нему можно обращаться и с молитвой о помощи и покровительстве (защите) в выращивании других садовых культур.

Святый мучениче Фоко! Призри с небеснаго чертога на требующих твоея помощи и не отвергни прошений наших, но, яко присный благодетель и ходатай наш, моли Христа Бога, да, человеколюбив и многомилостив сый, сохранит нас от всякаго лют аго обстояиия: от труса, потопа, ОЕНЯ, меча, нашествия иноплеменников и междоусобныя брани. Да не осудит нас, грешных, по беззакониям нашим, и да не во зло обратим благая, да-, руемая нам от Всещедраго Бога, но во славу святаго имене Его ив прославление крепкаго твоего заступления. Да молитвами твоими даст нам Господь мир помыслов, воздержание от пагубных страстей и от всякия скверны и да укрепит во всем мире Свою Единую Святую, Соборную и Апостольскую Церковь, юже стяжал есть Честною Своею Кровшо. Молися прилежно, святый мучениче, да благословит Христос Бог державу, да утвердит во Святей Своей Православней Церкви живыйдухпра- выя веры и благочестия, да вси члены ея, чистии от суемудрия и суеверия, духом и истиною покланяются Ему и усердно пекутся о соблюдении Его заповедей, да мы вей в мире и благочестии поживем в настоящем веце и достигнем блажеппыя веч- ныя жизни на небеси, благо датию Господа нашего Иисуса Христа, Емуже подобает всякая слава, честь и держава со Отцем и Святым Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

<< | >>
Источник: Антоний Церковный. Защита и лечение словом. Православные и народные методы / Антоний Церковный. —М.: ACT; Донецк: Сталкер,. — 318, [2] с: ил. — (Секреты деревенского знахаря).. 2005

Еще по теме МОЛИТВЫ К ВЕЛИКОМУЧЕНИЦЕ ЕКАТЕРИНЕ О ЗАЩИТЕ ОТ ГРАДА:

  1. МОЛИТВЫ О ЗАЩИТЕ ОТ КОЛДОВСТВА И НЕЧИСТОЙ СИЛЫ
  2. МОЛИТВЫ О ЗАЩИТЕ ОТ ВСЯКИХ БЕД И НАПАСТЕЙ
  3. МОЛИТВЫ О СОХРАНЕНИИ (ЗАЩИТЕ) ОТ ДИАВОЛА
  4. МОЛИТВЫ ОБ УКРОЩЕНИИ ГНЕВА В ЧЕЛОВЕКЕ (НАЧАЛЬНИКЕ) И ЗАЩИТЕ ОТ НЕГО
  5. МОЛИТВЫ О ПРОЩЕНИИ, ЗАСТУПЛЕНИИ (ЗАЩИТЕ) И ПОМОЩИ В РАЗЛИЧНЫХ ЖИТЕЙСКИХ СИТУАЦИЯХ
  6. МОЛИТВЫ О ЗАЩИТЕ ЗАКЛЮЧЕННЫХ В ТЕМНИЦАХ (ТЮРЬМАХ) ОТ ВСЯКОГО ЗЛА, НАСИЛИЯ И СОХРАНЕНИИ ЖИЗНИ
  7. МОЛИТВА КО ГОСПОДУ О ЗАЩИТЕ МЛАДЕНЦА ИЛИ ОТРОКА В ТЕЧЕНИЕ ДНЯ.
  8. МОЛИТВЫ О ЗАЩИТЕ АВТОМОБИЛЯ ОТ ВСЯКОГО ЗЛА И ОТ НАПРАСНОЙ СМЕРТИ ВОДИТЕЛЯ И ПАССАЖИРОВ
  9. МОЛИТВА ВЕЛИКОМУЧЕНИКУ ИОАННУ НОВОМУ, СОЧАВСКОМУ, О ЗАЩИТЕ И ОБ УСПЕХЕ В БИЗНЕСЕ И ХОРОШЕЙ ТОРГОВЛЕ
  10. МОЛИТВА СВЯЩЕННОМУЧЕНИКУ КИПРИАНУ О ПРОГИАНИИ И ЗАЩИТЕ ОТ ЛУКАВЫХ ДУХОВ, ЗЛЫХ ЛЮДЕЙ И ЖИВОТНЫХ, ПРОТИВ ВРЕДА СО СТОРОНЫ ВОЛШЕБНИКОВ
  11. МОЛИТВА БОЖИЕЙ МАТЕРИ ПЕРЕД ИКОНОЙ ЕЕ «ОДИГИТРИЯ» («ПУТЕВОДИТЕЛБНИЦА» ) О ЗАЩИТЕ ОТ ВСЯКОГО ЗЛА И СОХРАНЕНИИ ЖИЗНИ ВО ВРЕМЯ ЛЮБОГО ПУТЕШЕСТВИЯ
  12. МОЛИТВА ВАСИЛИЮ ВЕЛИКОМУ АРХИЕПИСКОПУ КЕСАРИ КАППАДОКИЙСКОМУ, О ЗАЩИТЕ И СОХРАНЕНИИ ЖИЗНИ ШАХТЕРОВ И ПРОЧИХ ЛЮДЕЙ, РАБОТАЮЩИХ НА ОПАСНЫХ РАБОТАХ
  13. МОЛИТВА К БОЖЬЕЙ МАТЕРИ ПРЕД ИКОНОЮ ЕЕ «НЕОПАЛИМАЯ КУПИНА» О ЗАЩИТЕ ДОМА, ОФИСА, СКЛАДА И ПРОЧЕГО ОТ ОГНЕННОГО ЗАПАЛЕНИЯ (ПОЖАРА)
  14. Вольдемар Балязин. Неофициальная история России. Том 6. От Екатерины I до Екатерины II М.: Олма Медиа Групп., 2009
  15. Главные молитвы каждого православного человека Молитва Господня («Отче Наш»)