<<
>>

МОЛИТВЫ ОТ ЗЕМЛЕТРЯСЕНИЯ Молитва 1-я

Боже Великий, и Страшный и Дивный, Великий и Истинный, творяй вся и претворяй и призираяй на землю, и творяй ю трястися, и прикасайся горам, и дымятся, стрясу яй поднебес- нос от оснований, и столпы ея недвижутся: основание земли подвизаяй и сия утверждали своим манием, его же вся боятся и.
трепещут от лица силы Твоея, ако нестерпимый гнев, иже на! нас грешных ирсщения Твоего, неисчерпаема и неизследован-.; на милость Твоя Господи, и милости Твоя даждь нам, яко от; века суть: утверди тварь, укрепи землю, устави колебания ея, утверди поколеблющуюся вселенную, и не погуби нас со безза- коньмм наши, Егоже осуди нас со грехами нашими в преисподняя Земли, яко Ты еси Бог наш, Бог, еже миловати и спасати, и Тебе славу возсылаем. Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Молитва 2-я

Царю Святый и Человеколюбче, Владыко, долготерпеливе Господи, всея чувственныя и умныя твари содетелю, всяческая74 носяй глаголом нсизреченныя силы Твоея, и един имеяй живота и смерти власть наказуяй праведне, и Человеколюбче паки исцеляяй временный наш живот, всемудрым Своим промыс-: лом окормляяй, и отовсюду спасение наше полезно устрояяй. Всмы, яко многих ради наших грехов стрясл еси землю, и смутил еси ю, и страх и трепет прииде на ны от лица Твоего долготерпеливе: сердце наше смутится уязвленней той, и болезнь смертная нападе на ны, сей колеблемой, да не когда похитит яко лев души наша, и несть избавляли, да не когда поглотит нас, и тля нас покрыет, не сущу избавляющу, ниже спасающу; сего ради Тебе молим единаго Беззлобивого Бога: не помяни наших беззаконий, первых же нынешних: ниже возмери тяжесть грехов наших подобному воздаянию; аще бо внидеши в суд с родом нашим сим, никто же пред Тобою оправдится, но погибнет всячески от земли всех нас память. Помяни долготерпеливо, от века щедроты Твоя, и иже ко отцем нашим истинный завет Твой, и да не поглотит нас глубина земная, ниже да пожрут нас уста ея: но ущедри нас сокрушенных и помилуй смиренных, и от страшпаго прощения труса смущаемыя, и трепетом многих, и страхом одержимыя посети, аще ли где посреде пас боящийся имени Твоего, и хранящий Твои повеления, мала некая избранная часть, семя благословенное, сокровище сокровенно. Тебе, единому ведомо я соблюдаемо, и иныя яко благ услыши нас, недостойных, молящих Благодеяние и Милость Твою; и при- имя сие моление о людях согреших, приносимая Тебе Человеколюбие Владыко; яхоже Авраама о Содомлянех, якоже Даниил я Иеремию, Божественныя Твоя пророки от Израиля, в пленении Твою умоливших благостыню, яко да от рода в род славится Твоего Человеколюбия и долготерпения неизеледо- ванная пучина; и мы принесем Тебе дар благодарственный, наше обращение и покаяние, державною Твоея рукой укрепляеми; молитвами и молением Всепричистыя Твоея Матери и всех от века святых угодивших Тебе. Аминь.

<< | >>
Источник: Антоний Церковный. Защита и лечение словом. Православные и народные методы / Антоний Церковный. —М.: ACT; Донецк: Сталкер,. — 318, [2] с: ил. — (Секреты деревенского знахаря).. 2005

Еще по теме МОЛИТВЫ ОТ ЗЕМЛЕТРЯСЕНИЯ Молитва 1-я:

  1. Главные молитвы каждого православного человека Молитва Господня («Отче Наш»)
  2. БЛАГОДАРСТВЕННЫЕ МОЛИТВЫ И БЛАГОДАРЕНИЕ ПО ДАРОВАНИИ ИСЦЕЛЕНИЯ И О ПОЛУЧЕНИИ ПРОШЕНИЯ И О ВСЯКОМ БЛАГОДЕЯНИИ БОЖИЙ (Из чина благодарственных молитв)
  3. IX. СЛОВЕСНОЕ СЛУЖЕНИЕ (МОЛИТВА)
  4. ОСОБЫЕ МОЛИТВЫ О ЗДРАВИИ
  5. III. ДАР МОЛИТВЫ
  6. Молитва
  7. Молитва
  8. Молитва 1-я ко Господу
  9. МОЛИТВЫ НА БЛАГОСЛОВЕНИЕ И ЗАЩИТУ ЖИВОТНЫХ
  10. МОЛИТВЫ, ЧИТАЕМЫЕ В БОЛЕЗНЯХ И О БОЛЯЩИХ
  11. Молитвы ко Святым Божиим угодникам
  12. Молитва 3-я
  13. 17. О МОЛИТВЕ
  14. Молитва Ангелу-хранителю
  15. МОЛИТВЫ О СОХРАНЕНИИ (ЗАЩИТЕ) ОТ ДИАВОЛА
  16. Молитвы ко Господу Иисусу Христу
  17. Молитва от болезней ног Серафиму Саровскому, чудотворцу
  18. Пяточисленные молитвы
  19. МОЛИТВЫ О ЗАЩИТЕ ОТ КОЛДОВСТВА И НЕЧИСТОЙ СИЛЫ
  20. МОЛИТВЫ О ЗАЩИТЕ ОТ ВСЯКИХ БЕД И НАПАСТЕЙ