<<
>>

Песнь 1

Ирмос: Яко по суху пешешеетвовав Израиль по бездне стопами, гонителя фараона видя потопляема, Богу победную песнь поим, вопияше.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Всяко моего рыдаю жития сквернаго, и множества безмерных моих зол: что же исповем Ти, Чистая, недоумею и ужасаю- ся: но помозн ми, Владычице.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Откуда начну глаголатн лукавая и лютая моя падения страстный аз; увы мне, что буду прочее; но, Владычице, прежде конца ущедри мя.

Слава Отцу и Сыну и Святому Духу.

Смертный убо час и судище страшное всегда помышляю, Пречистая, обычаем же всезлым прелыцаюся люте: но помози ми.

И ныне и присно и во веки веков, аминь.

Благих тлитель, смотряя мя ныне нага Божественных добродетелей и далече отступлынла и отчуждена от Бога, поглоти- ти мя устремляется: Владычице, предвари.

Песнь 3

Ирмос: Несть свят якоже Ты, Господи Боже мой, вознесый рог верных Твои Блаже, и утвердивый нас на камени исповедания Твоего. Душу окалях скверно от безмерных зол моих страстный аз, Богородице Владычице: и камо прочее пойду, отчаянием весь одержим. И еже по образу себе окалях, Чистая, и по подобию: делом и словом, и помыслом содеях безместпая.

Слава: Несть ин в человецех, иже неподобная содеяв, ни родися Е мире, якоже аз, Благая, помрачен умом: ибо крещение Божественное оскверних.

И ныне: На конец достигох злых, Пресвятая Дево, Ты помози ми вскоре: небо и земля вопиют горце, от безместных деяний неподобных.

Песнь 4

Ирмос: Христос моя сила, Бог и Господь, честная Церковь боголепно поет, взывающи от смысла чиста, о Господе празд- нующи.

Ангельстии чипове и воинства небесных сил Твоего Сына ужасаются державы. Чистая: ныне же и аз, отчаявся, безстра- шием одержим еемь.

Удивися вся земля и ужаесся, зрящи лютая и злая творящу ми, и безместная: и Твоего Сына многому милосердию чудится.

Слава: Церковь осквернив зле телесную, и Церковь Господню, в нюже человецы трепешуще входят, аз же, блудный, без студа вхожду: увы мне.

И ныне: Не яви, Владычице, не яви странна мя, устраишася крова Сына Твоего, всяко недостойиаго, но омый мене от скверны прегрешений моих.

Песнь 5

Ирмос: Божиим светом Твоим, Блаже, утренюющих Ти души любовию озари, молюся Тя ведети, Слове Божий, истиннаго Бога, от мрака греховнаго взывающа.

Божественным сиянием Твоим, Благая, исцели душевныя моя страсти, яже ми тлитель всея: и избави мя сего пленения горькаго.

Адам преступи убо заповедь єдину, Дево, и во изгнание впа- .

де како же рыдаю прегрешений моих бездну аз, вседерзый, душу убо убив ныне и не стыжуся.

Слава: Убийца убо явлься древле, и братоубийца Каин, Богом проклят бысть: что же сотворю аз, вседерзый, душу убо у бив ныне и не стыжу ся.

И ныне: Исаву поревновав лютому чревообъяденпем и сытости ю: весь душу оскверннх пиянством, и ласкоссрдством житие мое; и кто мене не плачем страстнаго: увы мне.

Песнь 6

Ирмос: Житейское море, воздвизаемое зря напастей бурею, к тихому пристанищу Твоему притек, вопию Ти: возведи от тли живот мой, Многомилостиве.

Житие мое блуд, но душа моя скверна и живот весь окаянен, тело же мое все во злых лютее окалях: темже потщися, Дево, помощи ми.

Конец предста и не терплю, Благая, совесть обличает мя: предстоят бо ми деяния лукавая и житие блудное, и суд ища ужасаюся Сына Твоего, Чистая.

Слава: Плоти моея разжженне, река огненна страшна и неугасима ждет воистину и червь неусынаяй: но угаси ми сия молитвами Твоими, Пречистая.

И ныне: Иыне трепетом одержим семь. Благая, и ужасаюся лукаваго ловлення: прежде бо конца хощет мя тлитель убити, держа мя, яко пленена всего и нага добродетелей.

Господи, помилуй (три раза).

Слава; и ныне; седален, глас 6-й:

Упование и стена, и пристанище людем Твоим, Дево: из Пе- яже родися безстрастно Спас всяческих: якоже плачася Твоего

Сына при кресте, Того и ныне моли избавити от тли вся, по- ющия Тя.

Песнь 7

Ирмос: Росодательну убо пещь содела Ангел преподобным отроком, халдеи же опаляющее веление Божие, мучителя уве- ща вопити: благословен еси, Боже отец наших.

Седмь седмернцею пламень разжже ми страстьми лукавый, и любодеяньмн сердце мое всегда умерщвляет: темже токами моих слез угаси его, Мати Божия, и спаси мя.

Окаляема тиною прегрешений моих не отрини мене, Владычице Благая, ибо зря мя во отчаянии суща, смеется прелука- вый враг: но Сама, Твоею державною рукою возстави.

Слава: Страшное убо судище, страстная душе моя и нечувственная, и мучение же не кончаемое и грозное: но обаче ныне припади к Матери Судии твоего и Бога, и не отчайся сама.

И ныне: Омрачихся страстный множеством безмерных зол и оскверних душу и тело же и ум: темже, Пречистая, светом Твоих сияний, к безстрастию сладости скоро введи мя.

Песнь 8

Ирмос: Из пламене преподобным росу источил еси, и пра- веднаго жертву водою попалил еси: вся бо твориши, Христе, токмо еже хотетн.

Тя превозносим во вся веки.

Яже от Троицы единаго Бога рождшая, и на руку носившая, Дево Мати: угаси страстей огнепальную пещь и слезными токи омый душу мою.

Прихода смертнаго ужасаюся, Пречистая, и суда онаго весь ныне убояхея: дея же злая, никакоже стыждуся: ущедри мя прежде конца, молитвами Твоими, Дево.

Слава: Стенания немолчная, Владычице, даруй мя, и слез тучи даждь, да омыю моя прегрешения многая, и неисцельныя язвы: яка да улучу жизнь вечную.

И ныне: Зол моих множество Тебе исповедах, Владычице, яко ни един в мире ин, прогневатако Бога, Сына и Господа Твоего: Сего ми на милость вскоре прсменн, Дево.

S - 1872

Песнь 9

Ирмос: Бога человеком невозможно видети, на Негоже не смеют чини Ангельстии взирати: Тобою же, Всечистая, явися человеком Слово Воплощенно, Егоже всличающе, с небесными вой Тя ублажаем.

Се прихожду Ти, Пречистая, со страхом многим и любовию, крепость ведый многую молитвы Твоея, раб Твой, много бо может воистину, Владычице, мольба Материя к Сыну: милосердием бо преклоняется.

Лики приими Архангел же, и множество вышних воинств Зиждителя моего, Апостол же и Пророк соборы, и Мученики, и Преподобныя и Священномучсники: и молитву сотвори, Чистая, за нас к Богу.

Слава: И ныне, и тогда Твою помощь да обрящу, Чистая, в час в оньже изыдет дух мой: вскоре изимающи избави мя бесов- скаго мучительства, Пренепорочная, и не остави мене, Благая, предану быти им.

И ныне: Судий щедраго чаю, и человеколюбиваго Твоего Сына: Чистая, не презри мене, но Того ми сотвори благопре- менна, иоставити мене одесную тогда, Всенепорочная, пречистому судищу Его, на Тя бо упавах.

<< | >>
Источник: Антоний Церковный. Защита и лечение словом. Православные и народные методы / Антоний Церковный. —М.: ACT; Донецк: Сталкер,. — 318, [2] с: ил. — (Секреты деревенского знахаря).. 2005

Еще по теме Песнь 1:

  1. IX. СЛОВЕСНОЕ СЛУЖЕНИЕ (МОЛИТВА)
  2. (Часть вторая) АНТРОПОДИЦЕЯ. НАБРОСКИ И МАТЕРИАЛЫ
  3. 10. Утверждение Славы (отклик ей) выражается прежде всего в слове, в песне, в гимне, возносящем славу, хвалу.
  4. Ангельская песнь пресвятой Троице, или «Трисвятое»
  5. Песнь 1
  6. МОЛЕБЕН ОБ ИСЦЕЛЕНИИ БОЛЬНЫХ, ОДЕРЖИМЫХ ОТ ДУХОВ НЕЧИСТЫХ И СТУЖАЕМЫХ
  7. ФЕНОМЕН АВТОРСКОЙ ПЕСНИ В СОВРЕМЕННОЙ ДАЛЬНЕВОСТОЧНОЙ ПОЭЗИИ
  8. Из испанского эпоса «Песнь о моем Сиде» (XII в.)
  9. Героические песни
  10. Н. Ю. Гвоздецкая Валькирический миф В ЖЕНСКИХ ОБРАЗАХ «СТАРШЕЙ ЭДЦЫ
  11. Н. А. Ганина СПОР КОРОЛЕВ («ПЕСНЬ О НИБЕЛУНГАХ», XIV АВЕНТЮРА): ГЕНЕЗИС КОЛЛИЗИИ И СИНХРОНИЯ ТЕКСТА
  12. Н. А. Ганина НОРНЫ: К ГЕНЕЗИСУ И АРЕАЛЬНЫМ ПАРАЛЛЕЛЯМ ОБРАЗА
  13. КОЛЫБЕЛЬНАЯ(Сербская песня)
  14. «Песнь торжествующей свиньи»...
  15. ГЛАВА 2.3. КРАХ ЗАПАДНОЙ РИМСКОЙ ИМПЕРИИ
  16. ИНТЕРЛЮДИЯ Народные песни по заявкам неродившихся детей
  17. Легенда о первобытной песне
  18. КОДА Вечная песнь