<<
>>

Святому великомученику и целителю Пантелеймону

Овелйкийугддниче Христов, страстотёрпчеи врачу многомилостивый Пантелеймоне! Умилосёрдися надомною, грешным рабом, услыши стенание и вопль мой, умйлостиви Небёснаго Верховного Врача душ и телёс наших, Христа Бога нашего, да дарует ми исцеление от недуга, мя гнетущаго.

Приимй недостойное моление грёшнейшаго паче всех человек. Посети мя благодатным посещением. Не возгнушайся греховных язв моих, помамси их елёем милости твоея и исцелймя; да здрав сый душёю и телом, остаток дней моих, благодатию Ббжиею, возмог^ провести в покаАнии и угождёнии Богу и сподоблюся восприяти благий конец жития моего. Ей, угодниче Божий! Умоли Христа Бога, да предстателъством твоим дарует здравие тёлумоемр и спасение души моей. Аминь.

Тропарь

Страстотёрпче святый и целёбниче Пантелеймоне, моли МйлостивагоБога, да прегрешений оставление подаст душам нашим. Святому преподобному Сампсону странноприимцу

О тёплый молйтвенниче, благостный отче, преподобие Сампсдне!Молй Бога о мне, грёшнем, и низпослй от Всеблагого Владыки помощьми и избавление, приврёменна бо есть жизнь моя и исполнена труда, скдрбей и болёзней.

Укрепи сердце моё, да возмогу понести тяготу мою, и не попусти, да превозмогут искушения многая моя малыя силы, но споспешествуй мне заступлением твоим и посредё обстояний и бед управи путь мой в Царство Небесное, да славлю прославльшагося в тебе Господа во веки. Аминь,

Святой великомученице Варваре Тропарь

Агнице всеблажённая Варваро, божёственне озарйвшися светом Святыя Троицы трисдлнечным и в купёлиутвердйв- шися в побеждёние лёсти отёческия, веру исповедала ecu Христову. Тем, всечестная, свыше благодать тебе дарова Бог, исцеляти недуги и болезни вся: Егджемолй,великомученице, да спасёт души наша.

Святому преподобному Агапиту Печерскому, врачу безмездному

Тропарь

Богондснаго Антония ревнуя смиренномудрию, аки неким врачевствдм, зелием снёдным исцелял есйболящия, преподобие Агапйте, тем и врача невёрна уверив, наставил есй на путь спасения. Уврачуй и наша болезни имолйся Гдсподеви о воспевающих тя.

Преподобному Серафиму Саровскому, чудотворцу

О пречудный от че Серафиме, великий Саровский чудотвдр- че, всем прибегающим к тебе скоропослушный помдщниче! Водниземногожития твоег'ониктдже от тебётощи неутешен отъйде, но всем в сладость бысть видение лика твоего и бла- гоуветлйвый глас словёс твоих. К сим оке и дар исцелений, дар прозрения, дар немощных душ врачевания, обилен в тебе явися. Егда же призва тя Бог от земных трудов к небесному упокоению, никдлиже любовь твоя преста от нас, и невоз- можноестьизчйслитичудесатвоя,у множившаяся,якозвёзды небёсныя; се бо по всем концём землй нашея людем Бджиим являвшися и даруеши им исцеления. Тёмже и мы вопием ти: о претйхий и кроткий угддниче Божий, дерзновенный к Нему молйтвенниче, никдлиже призывающия тя отреваяй/Вознеси о нас благомдщную твою молитву ко Господу сил, да дарует нам вся благопотрёбная в жизни сей и вся к душевному спасению полезная, да оградит нас от падений греховных и истинному покаянию да научит нас, во ёже беспреткновённо вийти нам в венное Небесное Царство, идёже ты ныне в незаходймей сиявши славе, и тамо воспевати со всеми святымиЖивоначальную Троицу во веки веков. Амйнь.

<< | >>
Источник: Фролова Т.М.. Православный лечебник. Издательство: Клуб семейного досуга,. - 320с.. 2008

Еще по теме Святому великомученику и целителю Пантелеймону:

  1. Молитва святому великомученику и целителю Пантелеймону
  2. МОЛИТВА СВЯТОМУ ВЕЛИКОМУЧЕНИКУ И ЦЕЛИТЕЛЮ ПАНТЕЛЕЙМОНУ
  3. МОЛИТВА ВЕЛИКОМУЧЕНИКУ НИКИТЕ ПРИ ПОРЧЕ ДЕТЕЙ ОБ ИСЦЕЛЕНИИ ОТ РОДИМЦА
  4. АКАФИСТ5 СВЯТОМУ МУЧЕНИКУ ТРИФОНУ
  5. Молитва святому мученику Трифону
  6. Молитва святому пророку и царю Давиду
  7. МОЛИТВА ВЕЛИКОМУЧЕНИКУ ИОАННУ НОВОМУ, СОЧАВСКОМУ, О ЗАЩИТЕ И ОБ УСПЕХЕ В БИЗНЕСЕ И ХОРОШЕЙ ТОРГОВЛЕ
  8. Молитва святому апостолу Иоанну Богослову о совете и любви между мужем и женой
  9. К кому мы обращаемся в молитвах? И почему святых называют по-разному?
  10. ПРЕДИСЛОВИЕ